Tüm Türkiye’de nefeslerin kesileceği 14 Mayıs 2023 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28. dönemini kapsayan ve 600 milletvekilinin belirleneceği genel seçimler yapılacak olup, tüm partiler bu uğurda milletvekili aday adaylarını da tanıtmaya başladılar. Bu anlamda CHP tarafından yapılan açıklamada şehrimiz Trabzon’da 25 milletvekili aday adayı çıkarılmış, ancak sıralamaların nasıl olacağı henüz belirtilmemiş ve kıyasıya bir rekabet ortamı yaratılmıştır.

            Trabzon’daki seçmen kitlesi dikkate alındığında, 50 bin 265 Gümüşhaneli seçmenin Trabzon şehrinde oy kullanacağı düşünülmektedir. Bu sayı azımsanamayacak kadar yüksek olduğundan Trabzon bölgesi CHP aday adaylarından aslen Gümüşhaneli olan Mustafa Gültekin’in ismi ön plana çıkmaktadır. Torul’da doğup büyüyen ve Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirerek inşaat mühendisi olan Gültekin, her iki şehir açısından da saygın bir değere sahiptir. Eğer Gültekin 25 kişilik liste içerisinden güzel bir sırada aday gösterilirse Trabzon’da yaşayan Gümüşhaneli seçmenlerin de desteğiyle CHP, bu bölgede tarihinin en büyük oyunu toplayabilir. Nitekim Gümüşhane halkının milliyetçiliği ve kendi insanına olan bağlılığı göz önüne alındığında, Sayın Gültekin’e verilecek olan destek oldukça büyük olacaktır. Bunun yanı sıra çevre illerde de saygın bir karakter olarak bilinen ve tanınan Gültekin’e Trabzon’da yaşayıp aslen Bayburtlu olan 18 bin 984 seçmenin de destek vermesi sürpriz olmayacaktır.

            Başka bir boyutuyla bu seçimleri değerlendirecek olursak, ülkemizde geçtiğimiz şubat ayında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde bölgedeki birçok binanın yıkılması işini iyi yapan inşaat mühendislerinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Sayın Gültekin’in bu anlamda çevre illerce de iyi bilinen ve tanınan bir inşaat mühendisi olarak ön sıralardan seçimlere girmesi CHP’nin bu bölgedeki elini de güçlendirecektir. Mecliste bu konulara vakıf olarak çalışmalar yürütebilecek ve bundan sonra halkın isteklerini daha güçlü ve doğru bir şekilde yönetime duyurabilecek bir milletvekilinin varlığı seçmenlere de güven verecektir.

Editör: Haber Merkezi