Olay, sabah saatlerinde, merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi Defne Caddesi'nde meydana geldi. Caddedeki marketi işleten Zehra Kuşçu'nun 2,5 yıldır beslediği 'Çıtır' adlı kedi, iş yerine yakın bir yerde dolaşırken olaya sebep olan  kişilerin tasmayla gezdirdiği pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Park halindeki otomobilin altına saklanan kedi, köpeğin sahipleri tarafından yakalanıp köpeğin önüne atıldı. Kedi, köpeğin saldırısı sonucu kanlar içinde kalırken, köpek sahipleri köpeklerini de alıp olay yerinden kaçtı.

Olaya şahitlik eden mahalle sakinleri ‘çıtır’ın sahibi olan Zehra Kuşçuya haber veriyorlar, haberi alan Kuşçu marketten çıktığında Çıtır'ın cansız bedeniyle karşılaştı. Olay, iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde, Çıtır’ın önce köpekten kaçarak otomobilin altına saklandığı ardından şüphelilerin kediyi zorla köpeğin önüne attıkları görülüyor. Bunun üzerine köpek kediyi parçalayıp öldürüyor.

Zehra Kuşçu, "Sevecekler zannedip yanlarına yaklaşmış. Köpek saldırınca arabanın altına doğru gitmiş ama kuyruğundan tutup köpeğin önüne atmışlar. Bu nasıl vicdansızlıktır. Biz bu cins köpekleri mahallemizde istemiyoruz. Sahipleri asıl suçlular. Kedileri yem diye önüne atıyorlar. Bunu her zaman yapıyorlar. Ben şikayetçiyim. Bir cana kıydılar." dedi. Polis, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyip olayla ilgili soruşturma başlattı ve 3 zanlı göz altına alındı.

Polis ekiplerinin araştırmaları sonrasında Emniyette ifadeleri alınan 18 yaşının altındaki zanlıların yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi