Tüm Türkiye Genelinde yapılan Mahalli idareler seçimlerinin ardından yasal olarak süreçler yapılarak Gümüşhane’ye Baktığımızda Gümüşhane’de MHP 204 Seçim tablosuna bakacak olursak bir belde belediyesine sahipti. 31 Mar Mahalli idareler Genel seçim Sonuçlarına baktığımızda MHP Gümüşhane’de olağan üstü bir oy patlaması yaparak bir Belde Belediyesini altı Belde  dört ilçe Belediyesini  büyük bir zaferle kazandı.

Sabri Varan Gümüşhane’de Neden Kaybetti!

Gümüşhane’de Pazar günü Yapılan Mahalli idareler Seçim sonuçlarına baktığımızda Ak Partinin Mevcut Belediye Başkanı Ercan Çimen yeniden milletin iradesinin güvenini kazanarak yeniden başkan seçildi. Akıllara şu soru geliyor?  MHP Gümüşhane’de büyük bir Tarih yazarak 4 ilçeyi ve 6 Belediyeyi kazandı da Gümüşhane’yi neden kaybetti. Bu soruları Gümüşhane halkına Sorduğumuzda Sabri varan Neden Kazanamadı sorularına alınan cevap şu şekilde “ Öncelikle Sabri Varan Gümüşhane için güzel bir adaydı. Ancak varan daha Önceden Milletvekilliği, sürecinin ardından Gümüşhane Siyasetine Müdahil olduğundan dolayı kendisini yıprattığından kazanamadı cevaplarını ”vatandaştan aldık.  Aynı Şekilde İYİ Parti adayı Mustafa Çanlı’da aynı şekilde yıprandığından kazanamadı cevabını aldık.  Adayların içerisinde en az yıpranan Ercan Çimen olduğundan dolayı Vatandaşlar tercihini Ercan çimen den yana kullandı.  

Ercan Çimen Para Harcamadan Seçim kazandı

Seçim öncesi çalışmalara baktığımızda adaylar seçimi kazanmak için masraf olarak para harcasa da Başkan çimen fazla para harcamadan ve fazla zorlanmadan seçimi kanandı

Ak Parti Gümüşhane’de Neden Kaybetti!

Ak Parti Gümüşhane’de 31 Mart Mahalli idareler Genel Seçimlerinin sonucuna baktığımızda Ak Parti Gümüşhane’de 4 ilçe Belediye Başkanlığını kaybetti 6 Belediye Başkanlığını kaybetti. Bu soruları araştırdığımızda Genel olarak Ak Parti Gümüşhane’de iletişim sorunundan dolayı kaybetti. Vatandaşın işi olduğunda gerek İl Başkanına, gerekse ilçe Başkanına bölge Milletvekillerine ve Belediye Başkanlarına ulaşamadığından ve Bu konuda Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ının bize sözünü hatırlatan Gümüşhane Seçmeni  “Telefonu Çaldığında telefonuna bakmayan bir Belediye Başkanı ben sağlıklı hizmet yaptım diyemez” sözlerinin üzerine seçmenin de söz sahibi olduğu sandıkta adaylara ve siyasetçilere ders verdi. İkinci neden Aday adaylığı döneminde temayüllerde 1. Çıkan aday Genel Merkez tarafından dikkate alınmadığından bölgenin siyasi kanaat önderlerinin egolarına göre verdiği isimlerin aday gösterildiğinden  seçmen tepki olarak tepkisini sandıkta gösterdi.

Bu konuda birkaç örnek verelim Özkürtün Belde Belediye Başkanı Aynur Zorlukaya Belde halkı vatandaşın kendilerine ulaşamadığından bir belde belediye Başkanı sanki Büyükşehir Belediye Başkanı  gibi seçmene yukardan aşağıya bakınca seçmende sandıkta gereken cevabı verir, aynı şekilde Kürtün ve Torul’da aynı şikayetler mevcuttur.

Genel Merkez Mutlaka Önlem alacaktır!

31 Mar Genel seçimlerinin sonucunda  oyların düştüğü  Bölgelerde  saha elamanlarının neden kaybettiğini araştırıp gerekli raporu Genel Merkezin yetkili birimlerine bildirip  Ak Parti Kurmayları da  önlerine gelen raporu değerlendirip il ilçe ve Milletvekillerini ve Belediye Başkan adaylarını gözden geçirerek ona göre gerekli önlemi alıp uygulanmaya başlayacaklardır.

- - - -