AK Partili Gümüşhane Şiran eski Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’ın ağabeyi Muzaffer Altıparmak, İYİ Parti’den Gümüşhane 1. sıra milletvekili adayı oldu.Ancak Gümüşhane halkı, Şiran ilçesinin eski belediye başkanı Yavuz Altıparmak’ın ağabeyi Muzaffer Altıparmak’ın aday olduğu İYİ Parti’ye de partinin Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’a da hala tepkisini sürdürüyor. Halk, Türkkan’ın şehit yakınına 2021 senesinde ettiği hakareti unutmadıklarını ve siyasi partiye asla taviz vermeyeceklerini ifade ediyor. Bu durum da Muzaffer Altıparmak’ın Gümüşhane’den başarılı sonuç almasını daha şimdiden zorlaştırıyor.

AK Parti’nin bünyesinde iken 2014 yerel seçimlerinde Gümüşhane’nin Şiran ilçesine belediye başkanı seçilen Yavuz Altıparmak’ın ağabeyi Muzaffer Altıparmak, İYİ Parti’nin Gümüşhane’den 1. sırada milletvekili adayı oldu. Seçim çalışmalarını başlatan Muzaffer Altıparmak fotoğraf karelerine girmekten uzak duruyor ancak zaman zamanda  Seçim çalışmalarında objektiflere takılan Eski Ak partili Belediye Başkanı Altıparmak  sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla siyasette ve abisine destek verdiği  aktif olarak rol aldığını gösteriyor.

Gümüşhane Halkı, İYİ Parti’ye Tepkili

Şehide, şehitlik mertebesine ve şehit yakınlarına daima saygı gösteren Gümüşhane halkının İYİ Parti’ye olan tepkisi uzun zamandır devam ediyor. Partinin Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’ın Kasım 2021 tarihinde Bingöl’de iken bir şehit yakınına ettiği hakaretler, bu tepkinin sebebi olarak görülüyor. Halk, şehide ve şehit yakınlarına saygı göstermeyen Türkkan’ın partisine taviz vermeyeceklerini ifade ediyor.

Editör: Salih Zengin