Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in de katılım gösterdiği kongreye, Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası araştırmacı katıldı.                                                                                                                                                                                                               Genel anlamda eğitim, ülkemizdeki eğitim politikası ve eğitim bilimlerinin çeşitli alanlarında hizmet veren bilim insanlarının araştırma bulgularının tartışılması, eğitime gönül veren teorik bilginin üretilmesine katkı sağlayan araştırmacılar ile uygulayıcıların deneyimlerinin paylaşılması amacıyla düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu gerçekleştirdi. Kösterelioğlu konuşmasında “Kongremize bildiriyle katılan ve kilometrelerce yol kat ederek Amasyamıza gelen bilim insanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Ayrıca bizlerden desteklerini esirgemeyen kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra uyarı, öneri ve katkılarıyla yanımızda yer alan Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay’a da ayrıca teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Üniversitemiz ve Bitlis Eren Üniversitesi, International Balkan University ile Universitatea din Pitesti gibi üniversitelerin de destek verdiği kongrenin açılış töreninde Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Gamze Çalık Çetin ile Öğretmen İbrahim Çetin’in gerçekleştirdiği mini konser ilgiyle dinlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek kongrenin açılış töreninde “Hiç şüphesiz ki ülkemizde üzerinde durulması gereken en önemli nokta eğitimdir. Ülkemiz adına yapılacak her türlü bilimsel çalışma ve bu çalışmalardan çıkarılacak sonuçlar bizler için birer kazançtır. Teorik bilginin üretilmesine katkı sağlayan araştırmacılar ile uygulayıcıların deneyimlerinin paylaşılması yoluyla alana katkı sağlaması gibi birçok amaca hizmet eden ‘Uluslararası Öğrenme, Öğretim Ve Eğitim Araştırmaları Kongresi’nde sunulacak bildirilerin bilimsel literatüre önemli katkılar sunacağına inancım sonsuz. Gümüşhane Üniversitesi olarak bu tür kongrelerin daima takipçisi ve destekçisi olacağız.  Bu nedenle de kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen başta ev sahibi Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’a ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Amasya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve Üniversitemizin de ortak olduğu kongre, 8 Eylül 2018 tarihine kadar oturumlar halinde devam edecek.

Editör: Haber Merkezi