Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan İbrahim Halaf Hüseyin, 2 eşi ve 8 çocuğu ile birlikte, yaklaşık 2 ay önce Ankara'nın Kahramankazan ilçesine yerleşti. İlçede bir besi çiftliğinde çalışan İbrahim Halaf Hüseyin, önceki akşam bir arkadaşının daveti üzerine yemeğe gittiğini söyleyerek evden ayrıldı. Ancak İbrahim Halaf Hüseyin eve dönmedi. İlçe de arama çalışması yapan aile, İbrahim Halaf Hüseyin'i kırsal Bitik Mahallesi'ndeki Ova Çayı'nda suda hareketsiz bulup, polise haber verdi.
CESEDİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN TAŞ BAĞLAMIŞLAR
Olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin yaptığı incelemede, İbrahim Halaf Hüseyin'in, boğazı bıçakla kesilerek öldürüldüğü saptandı. Şüphelilerin, cesedi ortadan kaldırmak için soyup taş bağladığı, ardından da gömleğini tekrar üzerine giydirerek suya attığı saptandı. İbrahim Halaf Hüseyin'in cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
GÖZALTINA ALINAN 2 KİŞİ SERBEST
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, İbrahim Halaf Hüseyin'i akşam eskiden köy olan mahallede kaldığı evde yemeğe çağıran Suriyeli Muhammet E., ile Ahmet A. ve yemeğe katılan Suriyeli Ömer E. ve Yaser A. hakkında yakalama kararı çıkarttı. Şüpheli dört kişiden  Muhammet E. ile Ahmet A. yakalanırken, Ömer E. ve Yaser A. ise kayıplara karıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Muhammet E. ile Ahmet A., sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İSTANBUL'DA POLİSE TESLİM OLDU
Soruşturma kapsamında polis, İbrahim Halaf Hüseyin'in, yemeğin ardından kendisi gibi davetli olan Suriyeli Ömer E. ve Yaser A. ile görüştüğünü, ardından da ortadan kaybolduğunu tespit etti. Polis ekipleri, haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve olayın şüphelileri olduğunu öne sürülen Ömer E. ve Yaser A.'yı yakalamak için çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında Ömer E. ve Yaser A.'nın dün akşam İstanbul'da polise teslim oldukları öğrenildi. İki şüpheli İstanbul'dan Kahramankazan'a getirilerek burada emniyette sorguya alındı. Ömer E. ve Yaser A. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden Ömer E.'nin emniyetteki ifadesinde cinayeti işlediğini kabul ettiği, Yaser A.'nın ise kendisine yardım ettiğini söylediği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi