Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş, Eski Ak partili Mustafa Tunay’ı Sincan Belediye Başkanlığı’ndan bu ana kadar takip ettim. Mustafa Tuna Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Tuna, Ankara’ya güzel Hizmetler yaptı. Yavaş, "Biz çok teşekkür ediyoruz sizlere, bu manada sizi örnek alacağız. Başkanım adaletli davrandı. Bunu bütün kamuoyu ile birlikte izledik. Zaman zaman sosyal medyadan yaptığı çalışmaları takdir eden paylaşımlarda bulundum. Bundan sonra kendisinin değerli fikirlerinden ve tecrübelerinden yararlanacağız. Kendisinden belediyeyi devir almaktan çok mutluyum ve teşekkür ediyorum" dedi. Mansur Yavaş konuşmasının ardından Mustafa Tuna'yı kapıya kadar uğurladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş, Ak Partili Belediye Başkanını yolcu ettikten sonra Basın mensuplarına yaptığı açıklamasında Bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Başladım. Ankara’ya hizmet için gece gündüz çalışacağım. İlk işim olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Anıtkabir’i Ziyaret edeceğim. Başkan Yavaş, "Daha sonra oradan yürüyerek belediyenin önüne geleceğiz ve burada bir konuşma yapacağız. Yarın sabahtan itibaren de işimizin başında olacağız. Mesai arkadaşlarımızın hiçbirinin tedirgin olmasına gerek yok. Bugünden itibaren bütün Ankara'nın belediye başkanı oluyoruz. Geçmişte söylenenler hep geçmişte kalmıştır, biz önümüze bakacağız. Dünya başkentleri ile yarışır bir başkent yapmak için iktidar, muhalefet demeden el birliği ile ortak akılla Ankara'yı yönetmeye başlıyoruz” dedi.

Gazetecilerin Sorusun Mahsur Yavaş, "Büyükşehir Belediye Meclisi sizi çalıştıracak mı?" sorusuna ise, "Cevap bile vermeyeceğim" dedi.

Editör: Haber Merkezi