Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülhane Külliyesi Spor Salonu'nda Sağlık Bilimleri Üniversitesinin akademik yıl açılışında konuşuyor.Konuşmasından satır başları:Sağlık Bilimleri Üniversitemiz ülkemizin sadece sağlık alanında faaliyet gösteren ilk yüksek öğretim kuruluşudur. Burada yetişen doktorumuz, sağlık personelimiz ülkemize inşallah hayırlı hizmetler vereceklerdi

Senet imzalayan arka kapıdan kaçmak zorunda bırakılan insanlar vardı. Devlet hastaneleri sigortalıydı memurdu derken 40 yamalı bohça gibi hizmet vardı. Hastanelerde sefalet görüntüsü vardı. Bir odada 6 hasta bir tuvalet. Oralara girdiğiniz zaman sağlam girer hasta çıkardınız. Büyükşehirlerimizden en küçük yerleşim birimlerine kadar tüm hastanelerimizi tetkik tahlil ve tedaviler için gereken en modern cihazlarla donattık. Çarpık sağlık sistemini tümüyle değiştirdik. Vatandaşların tamamını genel sağlık sigortası kapsamına aldık.

BİLKENT ŞEHİR HASTANESİNİN AÇILIŞ TARİHİNİ VERDİ

Bilkent'teki şehir hastanemiz bitti aralık ayı sonu itibariyle Bilkent'teki şehir hastanemizi de açacağız. Dev bir şehir hastanesine Ankara kavuşmuş olacak. Şehir hastanelerimizle birlikte sağlık turizminde çok ciddi sıçrama yapacağız.

SAĞLIKTA MİLLİLEŞME VURGUSU

Uluslararası camiadan ülkemizde ortak üretime girebilecek marka firmaları buraya davet ediyoruz. Olumlu yaklaşımlar var. Türkiye'nin sağlık alanında hızlı bir millileşmeye, yerlileşmeye ihtiyacı vardır. Sağlıkta millileşme hamlemize hiçbir mazerete sığınmaksızın destek verilmelidir.

Editör: Haber Merkezi