Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii’nde, 2 yıl önce madencilik karşıtı protestolar sırasında biber gazı ile müdahalede bulunulan ve vücuduna plastik mermi isabet eden ve 'Cerattepe Gazisi' diye tanınan 100 yaşındaki Hacı Ali Keklik, yaşına rağmen çevre mücadelesi vermeye devam ediyor.

''Cerattepe Gazisinin mücadesi devam ediyor''
Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda doğal yaşlı ormanların yer aldığı Cerattepe mevkiinde, 25 yıldır madenciliğe karşı mücadele yürüten Artvin halkı, 15 Şubat 2016 tarihinde maden şirketinin iş makinelerinin bölgeye girişine araçları ve yola kurdukları barikatlarla izin vermedi. İki gün boyunca polis ve jandarmanın biber gazı, cop ve plastik mermi ile yaptığı müdahalelerin ardından halkın direnci kırıldı, yol açılarak iş makineleri Cerattepe Bölgesi'ne çıkarıldı. Olaylar sırasında biber gazı ile müdahalede bulunulan ve vücuduna plastik mermi isabet eden 6 çocuk, 20 torunu bulunan Hacı Ali Keklik, eline aldığı plastik mermi kapsülü ile gündeme gelmişti. O günden sonra 'Cerattepe Gazisi' olarak anılmaya başlanan Hacı Ali Keklik, ilerlemiş yaşına rağmen çevre mücadelesi veriyor. Keklik, Artvin Çevre Platformu tarafından başlatılan maden karşıtı kampanya için kapı kapı dolaşıyor, imza topluyor. Esnafı dolaşan ve kampanya için destek isteyen Keklik, vatandaşların ilgisiyle karşılaşıyor. Kendisini görenler "Maşallah" dediği dedeye "Uzun ömürler" dileğinde bulunuyor.
 

98 yaşındayken hayatında ilk kez biber gazı ve plastik mermi ile tanıştığını ifade eden Kekilk: ‘‘ Olaylar çıktı. O gün gözüme biber gazı kaçtı. Ovaladığım için sağ gözüm tam görmüyor" diyerek,hayatında bir kez  bile ağrı kesici içmişliğinin olmadığını ifade ederek; sağlığı elverdiği sürece her zaman Artvin'deki mücadeleye destek olacağını belirtti.
 

Editör: Haber Merkezi