Artvin Cerattepe’de madencilik faaliyetlerine karşı yaklaşık 25 yıldır çevre mücadelesi yürüten yöre halkı bir aydır başta Artvin olmak üzere İstanbul, Ankara, Bursa, Zonguldak, Kocaeli, Çanakkale, Antalya, İzmir, Sakarya ve Sinop illerinde başlattığı imza kampanyasını tamamladı. Artvin Çevre Platformu adına toplanan yaklaşık 40 bin imza için Artvin’den otobüsle bugün yola çıkılacak ve aralarında Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan’ın da yer aldığı bir grup yarın Ankara’da olacak. Toplanan imzaların TBMM Başkanlığı’na teslim edileceği belirlendi.

" Yaşam hakkını elinden alan uygulama son bulmalı"
Artvin’de OHAL kapsamındaki yasakların devam ettiğini belirtildiği açıklama şöyle tamamlandı:
“Bu durum insanların en temel haklarından biri olan sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının savunulmasını ve ifade edilmesini engellemektedir. Bizler ülkemizin değişik yerlerinde yaşayan Artvinliler ve çevre dostları olarak Artvin’de halkın ve tüm canlıların yaşam hakkını elinden almaya çalışan uygulamaların son bulmasını ve Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine derhal son verilmesini talep ediyoruz.”

''Kapı kapı dolaşıp imza topladı''
Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkiinde, 2 yıl önce madencilik karşıtı protestolar sırasında biber gazı ile müdahalede bulunulan ve vücuduna plastik mermi isabet eden 100 yaşındaki Hacı Ali Keklik, yaşına rağmen çevre mücadelesine destek vermişti. 'Cerattepe gazisi' olarak tanınan Hacı Ali Keklik, Artvin Çevre Platformu tarafından başlatılan maden karşıtı kampanya için kapı kapı dolaşıp, imza toplamıştı.


 

Editör: Haber Merkezi