Stephen Hawking’in Favori Yerleri’ (Stephen Hawking's Favorite Places) adlı belgeselin ikinci bölümü yayınlandı. Bölümde ünlü İngiliz Fizikçi ve Kıyamet Teorisyeni Stephan Hawking yaptığı bir açıklamada, küresel ısınmanın devam etmesi, dünya’da yaşamayı dayanılmaz kılacak ve iklim değişiklerinin etkisiyle bu gidişle dünyada yaşanabilirliğin bir 250-500 yıl daha olduğunu belirtti. Böylece şimdiden insanlığın kendisine yuva araması gerektiğinin altını çizdi.

Küresel ısınmaya kulak asmayanların ve uyarıları dikkate almayanlara da,  "İklim değişikliğinin olmadığını savunan biriyle karşılaşırsanız onlara Venüs'e gitmelerini söyleyin. Yolculuk masraflarını ben karşılarım." dedi.

Bu arada Venüs bundan 4.5 milyar yıl önce Dünya gibi, üzerinde su ve bitki olan bir gezegendi. NASA’nın araştırmalarına göre, sera gazının etkisiyle sıcaklığı 462 santigrat dereceye çıktı. Okyanusları buharlaştı, kurak hale geldi ve bugünkü halini aldı.

Hawking, Dünya'nın kaderinin Venüs’ün kaderiyle aynı olacağını öngörüyor. Dünya'nın yaşının 4.5 milyar yıl olduğunu belirterek, insanlığın 200-500 yıl sonra
kendine yeni bir yuva araması gerekeceğini söylüyor.
 

Editör: Haber Merkezi