Doğu Karadeniz Bölgesi’nde; Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'da, bölgenin zorlu doğa koşullarına rağmen yaz-kış bağ, bahçe ve tarlalarda çalışmaları renkli görüntüler oluşturan kadınlar çay ve fındık topluyor, ot kesip, hayvanlarını otlatan Karadenizli kadınların çalışma azimleri parmakla gösteriliyor. Karadenizli kadınlar, yaşamın zorluklarını aşmak ve evlerinin geçimini temin için her alanda çalışkanlıkları ile öne çıkıyor. Karadeniz kadını bu çalışkanlığı ile de her alanda kendini gösteriyor.
‘’ Karadeniz kadınları hem çalışkan hem sağlıklı’’
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Duman, 2 yıllık araştırma ile tedavi ettikleri 4 bin hastanın yaşam koşullarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Duman, şöyle dedi:
"Doğal beslenen ve doğal çalışan yaylalardaki teyzelerimizde kolesterolün düşük olduğunu gözlemliyoruz. Aktif çalışan, doğal beslenen, katkı maddelerinin olmadığı yiyecekleri tüketen, egzoz gazı bulunmayan yaylalarda temiz havayı soluyan kişilerde kalp hastalıkları daha az görülüyor.".


 

Editör: Haber Merkezi