Türkiye 16 Nisan’da Anaya değişikliği için referandum seçimleri için sandık başına gidecek.  T.B.M.M Anayasa komisyonundan ve T.B.M.M Genel Kurulundan jet hızıyla geçen yasaya son noktayı seçmen koyacak.  Anayasa değişikliğinin geçebilmesi için ‘EVET’ oyu %50.01 olması gerekiyor. %50.01 oy 16 Nisan’da sandıktan çıkamayacak seçim meydanlarına baktığımızda  ‘EVET’ oyunun  %75’lerde olacağı gibi görünüyor. 

15 Temmuz darbe girişiminin elebaşı Fetullah Gülen’in paralel yapılanmasında henüz deşifre edilmeyen paralel yapının uyuyan hücreleri,  16 Nisan’da yapılacak olan referandum seçimlerinde  ‘HAYIR’ çıkması için gizli bir çalışma yapılıyor gibi seçmende derin bir sessizlik sürüyor. Bu sessizlik hiçte hayra delalet gelmiyor bana.

16 Nisan’da yapılacak olan referandum seçimleri için seçmende büyük bir kararsızlık sürüyor.  Ana yasa referandumunu isteyen Ak Parti ve MHP li seçmenlerin hiç tereddüt etmeden   ‘EVET’ demesi gerekirken kararsız olmaları beni ürkütüyor. Bu kararsız olan siyasiler yoksa paralel yapının uyuyan hücrelerimi.  

Türkiye ta Osmanlı’dan beri hep içten yıkıldı. Bunun canlı örneğini 15 Temmuz’da Türkiye bu içten yıkılmayı canlı olarak gördük. Aynı bayrağın gölgesinde yaşadığımız inşalar, Aynı camide saf tutup Namaz kıldığımız insanların üzerimize mermiler yağdırdılar. Bu olaydan ders alarak istihbarat servislerimiz bu konu üzerine daha titizlikle araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.   

-