Gümüşhane için referandum sonuçlarını değerlendirirken önce Gümüşhane’de Ak Partinin çöküşüne değinmek istiyorum.  16 Nisan referandum seçimlerinde Gümüşhane Merkezde MHP olmasaydı Ak partinin hali ne olurdu düşünemiyorum. MHP’den gelen oy kadar da Ak Parti’den oy gittiği kesinlik kazandı. 16 Nisan referandum seçimleri kesinlikle parti seçimi değildi, ama Ak Parti bu seçimi Parti seçimi yaparak sokakları Ak Parti bayraklarıyla süslemesi seçmende büyük yankı uyandırdı. Bütün illerde sokaklar ‘EVET’ yazılı pankartlarla süslenirken Gümüşhane’de sokaklar Ak Parti bayraklarıyla süslenmesi dikkat çekti.  Gümüşhane’de Ak Parti İl başkanı Celalettin Köse’nin vatandaşların telefonlarına bakmaması ve vatandaşa verilen vaatlerin tutulmadığı en büyük etkenlerden birisidir.

Gümüşhane’nin en sıkıntılı ilçelerinden birisi Torul’du,  Torul Merkez’de Gümüşhane’yi geçti. Düşünün Gümüşhane Merkez’de oyu %67,6 iken Torul’da ise %69,8 bu sonuçlara göre Ak Parti İl yönetimi bu tablo karşısında kendilerini bir sorgulamalıdırlar, biz nerede hata yaptık.

Gümüşhane’de bütün ilçeler oylarını artırırken Gümüşhane’de Merkezde oyların düşmesi kafalarda bir takım soru işaretleri bırakıyor. 2019’daki seçimlerde önce Ak Parti il teşkilatı önce sil baştan değiştirilmelidir. Yeni yönetim,   önce vatandaşa verilen vaatleri yerine getirmelidirler.

Bir düşünelim Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Rize, mitingi için geldiği Trabzon havalimanında Gümüşhane Milletvekili H. Osman Akgül ve Eski vekil Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Cumhurbaşkanına Gümüşhane’den %90 beklediklerini söylediler, aslında Gümüşhane %90’nı bulurdu.  Bulmaması içinde hiçbir neden yoktu. Gümüşhane’de Ak Parti kendi oyunu koruya bilseydi MHP’den gelen oylarla %90 bulunurdu.

Gümüşhane’de 16 Nisan referandum  seçimlerinde  daha önceden ‘EVET’ oyu veren kişilerin FETÖ ve PYD kapsamında tutuklanan kişiler ve bu kişilerin ‘EVET’ oyu değil de   ‘HAYIR’ kullandıkları  veya MHP  bu seçimlerde ‘EVET ’yerine ‘HAYIR’ kullandı  

- - - -