3 Mayıs 2023 tarihinde Trabzon’da halkla buluşan ve büyük bir coşkuyla karşılanan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan gerek Trabzon şehri için gerekse tüm bu bölge illeri için önemli mesajlar verdi. Öncelikle sözlerine Trabzon’u çok sevdiğini söyleyerek başlayan Erdoğan sonrasında Trabzon’a yapılan yatırımlardan söz ederek konuşmasına devam etti. Bu anlamda Trabzon’a 111 eser kazandırdıklarını açıklayarak toplamda 27 milyar liralık yatırımın yapıldığı ve yapılacağını vurguladı. Özellikle yeni yapılan Zigana Tüneli’ne değinen Erdoğan, tünelin inşasından kısaca bahsederek önemine değindi.

Tarihi İpekyolu’nu yeniden canlandıracak bir projeye imza attıklarını belirten Erdoğan, Avrupa’nın en uzun Dünyanın ise 3. En uzun tünelini inşa ettiklerini ve bu tünelin tasarımının tamamen Türk Mühendislere ait olduğunu ayrıca belirtti. Karadeniz’i Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya, İran ve Ortadoğu’ya bağlayan bir tünel olarak hem ekonomik hem lojistik yönden ne kadar önemli bir tünel olduğunu vurguladı.

Şehrin bir ucundan diğer ucuna uzanan Kanuni Bulvarı’nın yapımına da değinen Erdoğan bu bulvarı sadece bir yol olarak değil medeniyet örneği olarak gördüğünü de açıkladı. Şehir trafiğini oldukça rahatlatan ve mahalleler arasındaki mesafeyi hem süre hem uzaklık bakımından kısaltan bulvarın tamamen bitmesi için yoğun çalışmaların sürdüğünü de ifade etti.

Tüm bunların yanında Trabzon’da anaokulundan gençlik merkezlerine, çeşitli bölgelerdeki devlet hastanelerinden Toki’nin gerçekleştireceği inşaatların ve yine çeşitli hizmet binalarının açılışlarını da gerçekleştiren Erdoğan, yeni inşa edilen ve haziran ayında açılması beklenen yeni Terminal binası ile birkaç gün önce görkemli bir açılışı yapılan Ganita Sahili’nin de Trabzon şehri için çok önemli bir kazanç olduğunu vurguladı. Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi’nin açılışına da değinen Erdoğan burada bölge kadınlarına yönelik çok güzel faaliyetler gerçekleştirileceğinin de altını çizdi.

Trabzon’da yıllardır beklenen ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen hafif raylı sistem konusuna da değinen Erdoğan, bununla birlikte yeni yapılacak olan Güney Çevreyolu ve yeni Havalimanı inşaatlarının da yakında başlayacağı müjdesini verdi. Tüm Türkiye’de son 21 yılda yapılan yatırımlardan ve önemli işlerden bahseden Erdoğan sonrasında Trabzon’da şu ana kadar yaklaşık 90 milyar liralık yatırım yapıldığını açıkladı.

Konuşmasında 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimde kendisine rakip olan Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer altılı masa liderlerine de değinen Erdoğan, Türkiye’nin hiçbir döneminde bu kadar ilkesiz bir muhalefetin oluşmadığını belirtti. Daha önce de koalisyonların kurulduğunu, ittifakların yapıldığını aktaran Erdoğan, bu sefer yapılan ittifakların çok daha büyük boyutta olduğunu hatta resmi olarak yapılmasa da kapalı kapılar ardında yapılan anlaşmaların ülkeyi felakete sürükleyebileceğini ifade etti. Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet düsturuna değinen Erdoğan, hep birlikte bir olacağız, diri olacağız sözleriyle de konuşmasını noktaladı.

Editör: Salih Zengin