Merkez Yenişehir ilçesinde bir okulda 7'nci sınıf öğrencisi U.O., 20 Aralık 2017'de okulda bir kız öğrenciye tükürdüğü gerekçesiyle, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni M.M.T. tarafından sınıfta dövüldü. Öğrenciye yönelik şiddete sınıf öğretmeni D.G. de tanık oldu. Yüzü gözü şiş halde eve giden U.O., kendisine ne olduğunu soran annesi Canan O.'ya olayı anlattı. Bunun üzerine anne Canan O., okul yönetimine başvurdu, ardından hastaneden darp raporu alıp, polise giderek öğretmen hakkında şikâyetçi oldu. İddiaya göre, ailenin şikâyeti nedeniyle öğrenci U.O., okuldan uzaklaştırıldı.

U.O.'nun ailesi ayrıca, öğretmen M.M.T.'nin babasının kendilerini ziyaret ederek, şikâyetlerini geri çekmelerini istediğini ileri sürdü.
'' Öğretmenden de okul müdüründe de şikayetçiyim''
Anne Canan O. ise yüzü gözü şiş halde eve gelen oğlunun, ne olduğunu sorması üzerine olayı anlattığını belirterek, şöyle dedi:
"Kızın biri ona 'Şişko' demiş, o da tükürmüş. Öğretmen hakaret ederek bağırmış. Korkudan sınıfına koşmuş. Başka bir öğretmenin yanında tekme atmış, suratına vurmuş. Çocuğumu aldım, müdürün yanına götürdüm. Müdür, 'Hayır bir şey olmaz' dedi. Gidip oğluma darp raporu aldım. Karakola gidip ifademizi verdik, şikâyetçi olduk. Şikâyetçi olduktan sonra ailesi ve çevresindekiler gelip, şikâyeti geri almamızı istediler. Müdür tehdit etti; 'Oğlun ona küfretmiş, senin oğlunu okuldan attıracağız'. Yenişehir Milli Eğitim'e gittim. Okulda imza toplayıp disiplin kuruluna sevk etmişler. Kantinci ve güvenlikçi dahil, şikâyetimizi geri almamızı söylüyor. Yanında dövdüğü öğretmen elini vicdanına koysun, rahat uyuyabiliyor mu? Ben o öğretmenden de oğlumu döven öğretmen ile okul müdüründen de şikâyetçiyim. Savcılığa başvurdum, avukat da tuttum. Adalete güveniyorum."

 

Editör: Haber Merkezi