Yeditepe Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Back to University’ organizasyonun ilk haftası 5-7 Nisan tarihinde gerçekleştirildi. Organizasyonun ikinci haftası ise dün başladı. Etkinlikte, Türkiye’nin dört bir yanından ve KKTC'den Yeditepe Üniversitesi'ne gelen eğitimciler, yıllar sonra bir günlüğüne de olsa öğrencilik yıllarına geri dönme fırsatı yakaladı. Kuşak Araştırmacısı Evrim Kuran tarafından verilen ‘Yeni Nesiller ve Öğrenmenin Yeni Dünyası’ adlı semineri dinleyen eğitimciler, ardından kendileri için özel kurgulanan demo derslere katılıp ders saatinde sınıflara girdi, deneyler yaptı ve bölümlerle ilgili bilgiler aldı. Yeditepe Üniversitesi’nin bilimsel çalışmaları hakkında sorularına yanıt bulan eğitimciler, kampüste olmanın keyfini çıkardı. Back to University kapsamında eğitimciler, üniversitenin 13 fakültesinde bulunan 72 bölümünde, farklı alanlarda seçtikleri derslerle üniversiteyi deneyimleme olanağı buldu.

KİMİ TADIM YAPTI KİMİ İSE LABARATUVARA GİRDİ

Yeditepe Üniversite Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde derse giren eğitmenler, bölüm hakkında Doç. Dr. Sibel Özilgen’den bilgi aldı. Eğitimciler, ardından öğrenciler tarafından hazırlanan aperatif yiyecekleri tattı. Eczacılık dersine giren eğitmenler ise laboratuvarda krem yapmayı deneyimledi.

“ÖĞRETMENLERİMİZLE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİK”

Organizasyonun bu yıl 4’üncü kez düzenlendiğini belirten Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İpek Karaaslan, “Her Ekim ayında, Anadolu’nun her yerini akademisyenlerimiz ile ziyaret edip öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile bir araya geliyoruz. Back to University, onlara hem teşekkür etmek hem de onlarla birlikte üniversitemizde farklı deneyimler yaşatmak, öğrencilerimize sunduğumuz olanak ve dersleri kendilerinin deneyimlemesini sağlamak için yaptığımız bir etkinlik. Öğretmenlerimiz ile birlikte keyifli vakit geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

HAYALLERİNDEKİ BÖLÜMLERİ DENEYİMLEDİLER

Eğitimcilerin gün boyu katıldıkları etkinlikler hakkında detayları paylaşan Prof. Dr. İpek Karaaslan, “Bu organizasyonu değerli kılan, öğretmenlerin kendi alanları dışında, belki de hayatta hep yapmak istedikleri ama bir türlü fırsat bulamadıkları alanlarda deneyimler kazanmaları. Öncelikle kendilerine eğitim alanında destek vermek için bir konferans düzenledik. Farklı konu başlıklarında konferanslarımız oldu. Yeni öğrenme yöntemleri, beyin nasıl öğrenir gibi sorulara yanıt bulmaya çalıştık. Bunun sonrasında öğretmenlerimiz demo derslerine girdi. Gastronomide yemek yapmayı deneyimlerken, güzel sanatlarda heykel yapmayı öğrendiler, diş hekimliğinde de bir protez nasıl yapılır onu gördüler” diye konuştu.

20 YIL SONRA OKUL SIRALARINDA

Antalya Levent Aydın Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Karabulut ise 20 yıl sonra üniversite ortamına geri döndüğünü belirterek, “Bu çok güzel bir duygu. Gençliğimizi burada tekrar yaşadık ve Z kuşağıyla bir arada olmanın mutluluğunu hissettik. İki kuşak çatışmasının zorluğunu ve güzelliğini aynı anda deneyimledik. Evrim Kuran tarafından verilen seminer oldukça faydalıydı. Antalya’ya döndüğümde deneyimlerimi öğrencilerimle paylaşacağım” dedi.

Antalya Adem Tolunay Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Muhammet Ali Çiloğlu de “Hem ortam hem de öğrenciler bizim mezun olduğumuz dönemden çok daha farklı. Amaçları bizim döneme göre çok daha farklı. Neticede öğrenme amaçlı oldukları ve gözlerinde o ışıltı hiç değişmiyor. Ben de bugün bir İngilizce Öğretmenliği mezunu olarak Gastronomi bölümünün dersini deneyimleyeceğim” ifadelerini kullandı.

“GENÇLER HOCALARIYLA DAHA SAMİMİ DİYALOG KURUYOR”

Gençlerle diyalog kurmanın çok güzel olduğunu dile getiren Ankara Hasan Ali Yücel Sosyal Bilimler Lisesi Rehberlik Öğretmeni Nilgün Özkan ise "Üniversite arkadaşımla buraya geldim. Organizasyon gayet güzel, üniversiteli gençleri görmek çok güzel. Üniversiteden mezun olalı 28 yıl oldu. Tabi ki şu an çok daha bilinçliyim. Şimdi üniversite okusam çok daha farklı yaşardım. Ama ben kendi dönemimde akademik kariyer odaklıydım, sosyalleşmedim ama şimdi gençler daha sosyal. Gençlerin hocalarıyla diyalogları daha samimi. Her şey değişti, bizim dönemimizde internet yoktu" sözleriyle duygularını anlattı.

Editör: Haber Merkezi