Erzurum’un meşhur lor dolması, su böreği, ayran aşı, dut çullaması, cağ kebabı yemekleri ve kadayıf dolması tatlısı ile TUBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazanan lise öğrencisi Zeynep Tunç, "Annelerimizin yemekleri TÜBİTAK yolunda. Şehrimize yolu düşenlerin bu yemekleri tatmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

''Ünü ülke sınırlarını aşmış yemekleri var''

49'ncu TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışması'nda Erzurum'u, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zeynep Baysal ve Melis Atalay danışmanlığında 'Erzurum'un Yemek Kültürü' adlı projeyle temsil edecek olan Özel Bilge Koleji 11-E sınıfı öğrencisi Zeynep Tunç, kentte  günlük yaşamın yanı sıra geleneksel yemek kültüründe de iklim koşulları etkisini gösterdiğini söyleyerek; yaşama alışkanlıklarının ve sosyo- ekonomik durumun izlerini yüzlerce yıl gerilere götüren zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Erzurum'un yemeklerinin ünü ülke sınırlarını aşmış durumda olduğunu ifade etti. Tunç:''Erzurum'a  yolu düşenlerin bu lezzetli yemekleri tatmalarını ve  yemeklerinin yemeden  'Erzurum'a gittim' dememeli'' ifadelerine yer verdi.
 

Editör: Haber Merkezi