Gümüşhane'de Kursa 40 üretici müracaat ederken, 25 kursiyer programı başarı ile bitirerek sertifika almaya hak kazandı. Eğitim kapsamında Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği, Mantar üretim ortamları ve Mantar üretimi konuları anlatıldı.

Ülkemizde son yıllarda tüketici bilincinin artmasına bağlı olarak üretimi hızla artan kültür mantar yetiştiriciliği, insan sağlığı ve beslenmesi açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden İl Tarım ve Orman Müdür Vekili İbrahim Murathan, Mantar yetiştiriciliğinin kolay üretimi düşük sermaye gereksinimi ve yüksek kazanç düşüncesi üretim talebini artırıyor. Bakanlığımızca erişebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, çiftçilerimizin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini yükseltmek ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde ve talepler doğrultusunda eğitimler düzenlediklerini ifade etti.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine İl Tarım ve Orman Müdür Vekili İbrahim Murathan, Şube Müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Program, sertifikaların dağıtılmasıyla son buldu.

Editör: Haber Merkezi