İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "Biz, ekonomi daha fazla yara almasın diye uğraşıyoruz; ama iktidar her seferinde ret ediyor" dedi.

Yaşar, partisinin meclis gündemine taşıdığı medikal sektörün sorunlarını ve alacakların ödenmesi hususundaki araştırma önergesine ret veren iktidarı eleştirdi.

Daha öncede medikal sektörün sorunlarını ve ödeme alamadıkları için yaşadıkları mağduriyetleri gündeme taşıdığını hatırlatan Yaşar, "Konuyu, meclis açılınca bir kez de parti olarak meclis gündemine taşıyıp sorunların çözümünün aciliyetini ilettik. Ancak her teklif ve önerimize ret vermeyi alışkanlık haline getiren iktidar bu araştırma önergemize de ret vererek maalesef ki bir sorunu daha görmezden geldi" ifadelerini kullandı.

"SORUNLAR DAHA FAZLA BÜYÜMEDEN, BİR YERDEN BAŞLANMALI"

Medikal firmaların, devlet hastaneleri ve üniversitelerden alacaklarını yıllardır tahsil edemedikleri için iflasın eşiğinde olduğunun altını çizen Yaşar, "Nereye kadar ret edeceksiniz! Ekonomi ve ekonomiye bağlı birçok konudaki sorunlar kartopu gibi büyüyor. Biz, istiyoruz ki sorunun çözümü ya da önerisinin kimden, nerden geldiğine bakılmaksınız çözümüne bir yerden bir an önce başlansın. Sorunlar çözülecekse öneri sizden gelsin, bizim için sorun değil. Yeter ki vatandaş içene düştüğü girdaptan bir an önce kurtulsun" diyerek ekonomik sıkıntıların boyutu kaydetti.

Yaşar, açıklamasını "Biz sorunların çözümü için dün olduğu gibi bugün de yarın da mücadele etmeye, bilgi-birikim ve tecrübelerimize dayanarak öneri ve tavsiyelerimize devam edeceğiz" diyerek noktaladı.

Editör: Haber Merkezi