Ekonomi Bakanlığının yayınlamış olduğu genelgeler ile tüm destek başvuruları için ihracatçı firmaların; belgelerini elektronik imzalayarak Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesabı üzerinden yapması zorunlu hale geldi. 31 Mart 2018 tarihinden itibaren e-imzasız ve KEP hesabı üzerinden yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak.

E-Tugra EBG A.Ş. Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkcı; Ekonomi Bakanlığı’nın 26 Kasım 2017 tarih ve 30252 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ‘İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kapsamında Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan Yapılan Ödemelere ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’ ne göre KEP üzerinden gönderilen başvurularda gerekli tüm belgelerin firma yetkilileri tarafından elektronik imzalı olarak ibrazının zorunlu olduğunu belirterek, şu bilgiyi verdi.

“Ekonomi Bakanlığı’nın 2017 yıl sonu verilerine göre Türkiye’de 71 bin 269 ihracatçı firma bulunuyor. Bu firmalar yurtdışı fuar desteği, küresel tedarik zincirine katılım desteği, yurt dışı birim marka ve tanıtım desteği, tasarım ve ürün geliştirme proje desteği, pazar araştırma ve pazara giriş desteği gibi farklı devlet desteklerinden yararlanıyorlar. Türkiye ekonomisine 157 milyar doların üstünde bir katkı sunan ihracatçıların devlet desteğinden yararlanma konusunda mağdur olmamaları için 31 Mart tarihine kadar e-imzalarını almaları ve KEP hesabını aktif olarak kullanmaları gerekiyor.”

İhracata destek ödemesine ilişkin belgelerin elektronik ortamda firmalar tarafından e-imza uygulaması çerçevesinde yüklenmesi durumunda, orijinal evrakların başvuru yapılan kurum ve kuruluşlara ibrazına gerek kalmayacağının da altını çizen E-Tugra EBG A.Ş. Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkcı; “Devlet desteği için ihracatçılara e-imza ve KEP’in zorunlu kılınması sektöre büyük bir ivme kazandıracak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nun Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı (ESHS) olarak yetki verdiği kurumumuz E-Tugra olarak, KEPKUR’la yaptığımız işbirliği çerçevesinde e-imza + KEP akıllı paketlerimizle müşterilerimize daha hızlı hizmet vermeye başladık. Türkiye’de 55 şubeden e-imza ve KEP üretimini aynı noktadan sağlıyoruz” dedi.

E-imzanın ve KEP’in insanlara, kurumlara hız, zaman ve güvenli bir ortam yarattığına dikkat çeken E-Tugra EBG A.Ş. Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkcı, E-dönüşüm sayesinde 2017 yılında Türkiye ekonomisinde yaklaşık 550 milyon lira tasarruf sağlandığını, yeni uygulamaların e-imza ve KEP toplamında bu rakamı 800 milyon liraya kadar çıkarabileceğini de söyledi.

Editör: Haber Merkezi