Warmhaus ve ESBOR iş birliği ile gerçekleşen etkinliğe Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş da katıldı. Etkinlikte açıklamalarda bulunan Warmhaus Genel Müdürü M. Kağan Turan, 21 Nisan 2018 tarihinde uygulamaya giren Enerji ile İlgili Ürünler Yönetmeliği (ErP) ile ilgili, “Yoğuşma teknolojisine sahip, tasarruflu ve çevreci kombi kullanımı sayesinde cari açıkta 1,5 milyar TL’ye varan bir tasarruf sağlanacak” dedi.

Yüzde 100 yerli sermayeli kombi, panel radyatör ve kazan üretimi yapan tek Türk firması Warmhaus’un Genel Müdürü M.Kağan Turan ev sahipliğinde 4 Mayıs 2018 Cuma günü Eskişehir’de bulunan ustalarına yönelik eğitim verdi. Ulusal ve yerel hedeflerini paylaşmak üzere Eskişehir basını ile de bir araya gelen Warmhaus Genel Müdürü M.Kağan Turan, “2017 yılında İngiltere’de ofis açarak kendi markamızla faaliyet göstermeye başladık. Bu yıl Çin ve Almanya ofislerini de faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde 50 milyon TL’lik yeni bir yatırımla ürün gamımızı genişletme planlıyoruz” diye konuştu. Etkinliğe katılan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş sanayicilerin önünü açacak projelere her zaman destek verdiklerini kaydederek “Eskişehir’e aş lazım, iş lazım” dedi.

21 Nisan 2018’de tam olarak uygulamaya giren Enerji ile İlgili Ürünler Yönetmeliği (ErP Yönetmeliği) hakkında da açıklamalarda bulunan Turan, “Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Türkiye'de üretilen ve ithal edilen 400 kilovat ısıtma gücüne kadar olan kombi ve kazanların, daha yüksek verimli yoğuşma teknolojisine sahip olmaları zorunlu oldu. Konvansiyonel (yoğuşmasız) kombi ve kazanların üretimi ve ithalatı da bu tarihten itibaren durduruldu. Warmhaus olarak daha düşük gaz ve elektrik tüketen, sürekli verimlilik sağlayan ürünlerimizle ErP’ye uygun yoğuşmalı kombi üretimi yapıyoruz. Yoğuşmalı kombiler hem çevreye duyarlı hem de verimlilik anlamında yüksek tasarruf sağlayan ürünlerdir. Avrupa’da birçok ülke bu noktada gerekli adımları attı. Türkiye’de de 21 Nisan 2018’de ErP zorunluluğu tam olarak uygulamaya girdi.

“Türkiye’de kullanılan enerjinin yüzde 70’i ithal ediliyor!”

Turan, “Enerji ile İlgili Ürünler Yönetmeliği, evlerimizde enerji tüketimi yapan bütün ürünleri kapsıyor. Bu ürünler ile evlerimizde yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu sağlayabiliyoruz. Türkiye’de 15 milyon hane var ve bunların 5 milyondan fazlasında kombi kullanılıyor. Türkiye’de kullanılan enerjinin yüzde 70’i ithal ediliyor, bu yapılan ithalatın yüzde 40’ı bireysel ısıtmada kullanılıyor. Evlerin hepsinde ErP Direktifi’ne uygun yeni nesil ürünler kullanılırsa ekonomiye yaklaşık 1,5 milyar TL civarında katkı olacak.

“Ülkemizdeki enerji tüketimi azalacak”

Bu süreç hem üretici hem tüketici hem de ülkemiz açısından birçok faydayı da beraberinde getiriyor. Üretici yüksek teknoloji ürünleri üretirken tüketici ise hem çevreye duyarlı hem de tasarruf sağlayan ürünlere sahip oluyor. En önemlisi ise çevresel etkisi minimize edilmiş bu ürünler sayesinde ülkemizdeki enerji tüketimi azalıyor” diye konuştu.

30’dan fazla ülkeye ihracat

Warmhaus olarak ürünlerini 30’dan fazla ülkeye ihraç ettiklerinin altını çizen Turan şunları söyledi; “Panel radyatörlerimize ek olarak kombi ve duvar tipi yoğuşmalı kazanları Bursa’daki iki fabrikamızda üretiyoruz. Fabrikamızda üretilen ürünlere ek olarak; havlupan, oda termostatı, kumanda gibi aksesuarlar ve İngiltere’de satışını yapmakta olduğumuz dizayn panel radyatörlerimiz de Warmhaus markası altında tüketici ile buluşuyor. Kombi alanında üretimde çeviklik ilkesini temel alarak bir yıl içinde konvansiyonel, yoğuşmalı ve yoğuşmalı-ErP ürün gruplarında 13 farklı kombi modelini kullanıcılarla buluşturduk. 2018 yılında ürün gamımıza eklediğimiz duvar tipi yüksek kapasiteli kazanlarda da tüketiciye 6 farklı kapasite seçeneği sunuyoruz. Önümüzdeki yıllarda ürün gamımızı genişletmeye devam edeceğiz. Şu an için yalnızca ısıtma alanında hizmet versek de, kendimizi bu sektörle sınırlamıyoruz. Hedeflerimiz arasında soğutma tarafında tüketici ile buluşmak da bulunuyor.”

Editör: Haber Merkezi