Anında Haber Merkezine İzmir ve 2 farklı Şehirden gelen ihbarda şöyle iddia ediliyordu. “Elazığ’dan Sosyal Medya Üzerinden tanıştığımız B.G 32 yaşındaki bayan Evlilik istediğini beyan ediyor ancak evleneceği kişinin memleketine değil damadın Elazığ’ya yerleşmesi şartı birde Erkek kardeşini Devlet işine girmesi için yardım edilmesinin yanı sıra Ben bir arkadaşa kefil oldum 40 bin TL Kredi kullandı adam bu parayı ödemiyor ben mecburi ödeyeceğim diyerek tanıştığı kişilere kendi Hesap Numarasını atarak yardım istiyor. Kişilerde gönlünce gönderdiği paralardan sonra telefon dan dan ve sosyal medyadan Engellenip B.G adlı bayana daha ulaşım sağlanamıyor ”iddialarına karşı Anında Haberler ekibi bu iddiaları değerlendirdi.

Gelen İhbarı Değerlendiren Anında Haberler Haber sitesinin Sahibi hemen Sosyal Medyadan Fik bir hesap açarak B.G adlı bayana arkadaşlık isteği gönderdik. B.G adlı bayan arkadaşlık isteğini kabul etti. S.Z B.G mesajda evlenme teklifi yaptı belli bir gün yazıştıktan sonra telefonla konuşmaya başlandı. B.G adlı Bayana S.Z’ne “Ben Senle evlenirim ancak Elâzığ’ya yerleşmen lazım. Benim Kardeşimi bir Resmi işe yerleştirmen lazım söyledikten sonra Ben çalıştığım kurumda bir arkadaşıma kefil oldum 40 Bin TL borcum var bu paradan Ailemin haberi yok bu aramızda sır kalacak” cümlelerini kullandı.

Anında Haberler Haber Sitesinin sahibi S.Z Ziraat Bankası Hesabından B.G gönderdiği hesaba S.Z Sayısal Lotodan 5 tutturunca bu paradan 50 Bin TL gönderme talimatı verdi.  Bu olayın ardından S.Z kalkıp Elazığya gitti. Burada B.G adlı bayanla buluştu. Zengin yaptığı açıklamasında “ Elâzığ’da B.G adlı bayanla buluşma sağladım B.G adlı bayan burada bir resmi kurumda temizlik görevlisi olarak çalıştığını öğrendim. B.G Adlı Bayan Akşam beni evlerine yemeğe davet etti Akşam yemeğe gittik ve bana aileme bir şey bahsetme ailem senle olan ilişkiden haberi yok B.G adlı bayanın Anne, Babası ve kardeşiyle tanıştık kendilerine kardeşini işe koyacağız diye zarfının ardından ben Evden ayrılarak konakladığım otele geldim. Cumartesi günü Elâzığ’dan Ev almak için araba kiraladım ben ve B.G ve kardeşi Bitmek üzerinde olan evlere bakmaya başladık. Bana Belgin ilişkiden ailemin haberi yok demesinin ardından  kardeşi bizimle beraber ev bakmaya geliyor baktığımız evleri büyük olduğundan ben bu evleri nasıl temizleyeceğim demesinin ardından kardeşi  de  temizlikçi tutarsınız  demesinin ardından şüphelendim  bana B.G ilişkimizden ailemin haberi yok demesi  ve kardeşinin konuştukları B.G adlı Bayanın yalan söylediğini  tahmin ederek  Gazetecilik kimliğimle yaptığım  araştırmamda B.G adlı bayan kimseye kefil olmadı 20 Bin TL kredi şahsı kullandı ve bende bankaya verdiğim 50 Bin TL talimatın iptalini istedim. Pazartesi Elazığ DSİ işi olmayınca da bana sen bizim evimize geldin yemeğimiz yedin sana haram olsun beni tehdit etmeye başladılar Kızlarının yaptığı tüm olaylardan B.G bayanın ailesinin hepsinden haberi var ”dedi.

Sosyal Medyadan sanal âlemde insanları bu şekilde dolandırmaya çalışan bu kadın nasıl Elazığlı olur. Son zamanlarda Sosyal medya ve basın yayım organlarından Elazığ halkının ne kadar Misafir Per ver olduklarını tüm dünya duydu. Ben insanların Duyguları ile oynayan bu kadın nasıl Elazığlı olur böyle bir yalancıyı Elâzığ halkı bu kadını Elazığ’da nasıl barındırıyor.

Editör: Haber Merkezi