TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Gümüşhanespor’a teknik direktör dayanmadı. Bu sezon şampiyonluk hedefleyen kırmızı-beyazlılar, 49 puanla 2.sırada yer alırken, 2 sezonda 7 teknik direktör değiştirdi.
GÜVENÇ KURTAR'DA İSTİFA ETTİ!
Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan ve başarılı bir grafik performansı gösteren Gümüşhanespor, Teknik direktör konusunda ise istikrarsızlık devam ediyor. Ligin 20. haftasında Güvenç Kurtar yönetiminde çıktığı ilk maçta; Fethiyespor'u kendi sahasında 4-1 mağlup ettikten sonra Kırklarelispor ve son sıradaki Silivrispor'a mağlup olan, Gümüşhanespor, Bandırmaspor beraberliğinin ardından liderlik koltuğunu Altay'a kaptırarak kırmızı-beyazlı taraftarlara hayal kırıklığı yaşattı.
Son olarak 26.haftada kendi evinde Bugsaşspor'a 3-0 gibi farklı skorla yenilen Gümüşhanespor'da beklenen oldu ve teknik direktör Kurtar'ın da istifa ettiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre kırmızı-beyazlı kulübün gün içerisinde resmi açıklamayı yapacağı öğrenildi.

GÜMÜŞHANESPOR'A HOCA DAYAMIYOR!
2016-17 sezonuna Tarık Daşgün yönetiminde giren kırmızı-beyazlılar, 32. haftadaki Sarıyer yenilgisinin ardından Daşgün ile yolları ayırmış ve takımın başına Mehmet Altıparmak’ı getirmişti.Tecrübeli teknik adamla son 2 lig maçı ve Play-Off maçlarına çıkan Gümüşhanespor, Altıparmak’la anlaşamayıp bu sezona Levent Eriş ile giriş yaptı.

Gümüşhanespor, Eriş ile 12. haftadaki Niğde Belediye maçına kadar sahaya çıkarken, Eriş, işine karışıldığı iddiasıyla sözleşmesini feshedip takımdan ayrılmıştı.

Kırmızı-beyazlılarda Levent Eriş'den boşalan koltuk için birçok isim konuşulurken, teknik direktörsüz kalan takımı geçici olarak çalıştırması için Gümüşhaneli genç teknik direktör ve aynı zamanda Gümüşhanespor yardımcı antrenörü Sezgin Köprülü görevlendirildi. 13. haftada Sezgin Köprülü yönetiminde, sahasında Zonguldak Kömürspor'u ağırlayan Gümüşhanespor müsabakayı 3-1 kazanmayı başardı.

Gümüşhane'de ki spor kulislerinde Sezgin Köprülü'nün Gümüşhanespor’un teknik direktörlük görevinde kalıcı olması beklenirken, kırmızı-beyazlıl kulüp, teknik direktör Ahmet Yıldırım'la anlaştı.Sezgin Köprülü, 3-2’lik Zonguldak Kömürspor müsabakasının ardından ‘Emaneti sağ salim teslim ettik. Takımı lider aldık, lider verdik’ açıklaması yaparak takımı diğer bir genç teknik direktör Ahmet Yıldırım'a devretti.Ancak Yıldırım da takımın başında 1 ay kalabildi ve 4 haftalık kısa sürenin ardından kulüple anlaşamayıp Gümüşhanespor’la yollarını ayırdı.

Teknik direktör Ahmet Yıldırım'ın ardından bukez Gümüşhaneli tecrübeli Teknik direktör Ziya Doğan ile teknik direktörlük konusunda prensipte anlaşmaya vardı.Ancak Ziya Doğan, son dakikada çıkan anlaşmazlık sonucu Gümüşhanesporla sözleşme imzalamaktan vazgeçti. Tecrübeli Teknik adam Ziya Doğan'ın kararını değiştirip imza atmaktan vazgeçmesi üzerine taraftarlar, sosyal medya üzerinden Doğan'a tepkilerini gösterirken, Ziya Doğan ise Twitter hesabından ısrarla yanlış anlaşıldığını sorunun maddi olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi;
"Çok sağlıksız bir ortam gördüm o yüzden yokum. Çok detaylara girmiyorum Gümüşhanespor'un en kısa sürede kurumsallaşması dileği ile tüm Gümüşhanelileri saygı ile selamlıyorum."
Ziya Doğan'ın açıklamalarına kulüpten resmi bir açıklama gelmezken, Gümüşhanespor'un Ziya Doğan serüveni de başlamadan sona erdi.

Gümüşhanespor’da yaşanan bu gelişmeler kafalarda soru işaretleri yaratırken, özellikle yönetimden bazı isimlerin getirilen teknik direktörlerden rahatsızlık duyduğu ve anlaşmazlık yaşandığı iddia ediliyordu.

Gümüşhanespor'da Ziya Doğan’la yaşanan krizin ardından, kırmızı-beyazlı kulüp bu sefer de apar topar Güvenç Kurtar'la el sıkışarak, takım Güveç Kurtar'a emanet edildi.

GÜMÜŞ'Ü GÜVENÇ KURTAR DA KURTARAMADI!
Gümüşhanespor'u Güvenç Kurtar da kurtaramadı.
Gümüşhanespor, Güvenç Kurtar yönetiminde çıktığı 7 karşılaşmanın 3'ünü kaybederken, bir beraberlik ve 3 galibiyet alabildi.
GÜVENÇ KURTAR'IN KARNESİ
Teknik direktör Güvenç kurtar, göreve başladığında Rakipleri karşısında açık ara önde lider durumda bulunan Gümüşhanespor, 20. hafta Fethiyespor'u sahasında 4-1 mağlup ederek iyi bir başlangıç yapsa da. 21.haftada Kırklarelispor'a deplasmanında 1-0 mağlup olarak Kurtar yönetiminde ilk mağlubiyetini aldı. 22. haftada ise sahasında Sakaryaspor'u konuk Gümüşhanespor, karşılaşmayı zorda olsa 1-0 kazanarak şampiyonluk umutlarını sürdürdü. 23.haftada deplasmanda gurubun son sıradaki Silivrispor'a 1-0 mağlup olan Gümüşhanespor, rakiplerinin puan kaybetmesiyle sıralamada liderlik pozisyonunu korudu. Gümüşhanespor, ligin 24. haftasında, kendi sahasında konuk ettiği Bandırmaspor'la 0-0 berabere kalarak liderliği Altay'a kaptırdı. 25.haftada ise deplasmanda son sıralardaki Karşıyaka'yı 1-0 mağlup eden kırmızı-beyazlılar son olarak bu hafta kendi evinde oynadığı Bugsaşspor'a 3-0 mağlup olarak şok bir mağlubiyet alarak taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.
GÜVENÇ KURTAR İSTİFA ETTİ!
Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan Gümüşhanespor, ilk hafta Fethiyespor'u kendi sahasında 4-1 mağlup ettikten sonra Kırklarelispor ve son sıradaki Silivrispor'a mağlup olan, Gümüşhanespor, Bandırmaspor beraberliğinin ardından da son olarak Bugsaşspor'a farklı yenilen Gümüşhanespor'da beklenen oldu ve teknik direktör Kurtar istifa ettiğini açıkladı.

Şampiyonluk umutları devam eden Kırmızı-Beyazlı kulüp'ün, ligin bitimine 8 hafta kala, hangi teknik direktör ile anlaşacağı merak ediliyor.

Editör: Haber Merkezi