Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden 11 muhtar adayının çıkması tepkilere neden oldu.

Gelen bazı eleştiriler şu şekilde ;
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi: “Yasal olarak böyle bir hakları olabilir ama doğru bulmuyorum. Hiç şık olmadı! Bu arkadaşlar belediyede çalışırken bir yandan da muhtarlık yapacaklar. Bir taraftan feragat etmeleri gerekir. Özel idare döneminde de yine bu tür durumlar için arkadaşları uyarıyorduk. O zaman belki köy olduğu için çok göze çarpmıyordu ama şimdi Merkez’deler. Durumu Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Murta Zorluoğlu beyle de konuşacağım. Bu konuda bir tavır sergilememiz gerekiyor.” Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “Belediyede çalışan bir işçinin muhtarlığa aday olmasını doğru bulmuyorum. Her ne kadar demokratik bir hak olsa bile böyle bir hakkın kullanılmasını doğru bulmuyorum. Şu ana kadar Ortahisar’la ilgili bir şikayet gelmedi. Ancak böyle bir şey varsa bu arkadaşların tercih yapmasını isterim. Ya seçildikten sonra muhtarlığa dönerler ya da muhtarlıktan çekilip belediyedeki görevlerine devam ederler. Özellikle belediye çalışanlarının mahalle muhtarlığı gibi hizmet vermek isteyen bir göreve talip olmalarını yanlış bulurum.”
Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı ve Soğuksu Mahallesi Muhtarı Bekir Aktürk:
“Bu arkadaşlarımızın muhtar adaylığı konusunda kanunun verdiği bir hakkı var. Kanunen yapılacak bir durum yok. Belediyede çalışan arkadaşlar yaptıkları işin karşılığında zaten bir maaş alıyorlar. Eğer muhtarlık yaparken bu işlerini aksatacaklarsa ve belediyeye harcamaları gereken mesaiyi başka yerlerde harcayacaklarsa bu etik olmaz. Bunu doğru bulmayız.”

MARİNA’DA BU AKŞAM BU ETKİNLİK KAÇMAZ!

Trabzon’da eğlencenin adresi Marina Aile Restoran bu akşam muhteşem bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor. Daha önce gerçekleştirdiği etkinliklerine bir yenisini daha ekleyecek. Urfa’nın meşhur sıra gecesinin en iyi seslendiren ve sahne şovlarıyla büyük beğeni toplayan dünyaca ünlü 15 kişilik Ramazan Akyol Saz Grubu, Pazar akşam yani bu akşam saat 19.30’da sahneye çıkacak.
Etkinlikle meşhur çiğ köfte şovu da var. Marina Restoran’ın işletmecisi Ali Lermioğlu, “Trabzon çok kültürlü bir şehir. Renkli geceleri seven bir şehir. Bizde elimizden geldiğince buna katkı sunuyoruz. Bunda. Da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz” dedi

Editör: Haber Merkezi