İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde düzenlenen Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali'nde, rengarenk yüzlerce uçurtma gökyüzünde adeta dans etti.
Çeşme Belediyesi'nin '9 Durak 9 Deneyim' projesi kapsamında gerçekleştirilen Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali, bugün başladı. Martı Uçurtma Kulübü'nün de profesyonel uçurtmacılarla destek verdiği festivale Fransa, Hollanda, İtalya ve İngiltere'den de profesyonel uçurtmacılar katıldı. Rreisdere Uluslararası Uçurtma Festivali nedeniyle Reisdere Mahallesi'nin sokakları bayraklarla süslenirken, festival alanına, yöresel yiyecek ve içeceklerle hediyelik eşyaların satıldığı stantlar kuruldu.
Çeşme'nin bütün mahallelerinden vatandaşlar festival alanına servis araçlarıyla taşındı. Çeşme Belediyesi, 2 gün sürecek festival nedeniyle çocuklara ve vatandaşlara bin adet uçurtma dağıttı. Profesyonel uçurtmacılar, sabahtan itibaren birbirinden ilginç uçurtmalarını hazırlayarak gökyüzüne uçurdu. At, köpek balığı, çizgi film kahramanları gibi büyük boy uçurtmalarla gökyüzünde görsel bir şölen yaşanırken, 'I Love Çeşme' yazan büyük boy uçurtma, festivale damga vurdu.
Rüzgarın sert esmesi nedeniyle uçurtmacılar, bazen zorluk yaşasalar da profesyonel olmanın avantajıyla gökyüzünü renklendirmeyi başardı. Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede ve şarkıcı, söz yazarı Pınar Aylin de profesyonel uçurtmacılarla birlikte bir süre uçurtma uçurdu.
"SES GETİREN FESTİVALLERİMİZ ARASINDA YERİNİ ALACAK"
Festival hakkında konuşan Karadede, "Uçurtma festivalimiz, önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edecek. Yöre halkımızın açtığı stantlar da hem festivalimize renk kattı hem de yöre halkımıza ekonomik katkı sağladı. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali çok ses getiren festivallerimiz arasında yerini alacak" diye konuştu.
Festivale aktif destek vererek profesyonel uçurtmacıların katılmasını sağlayan Martı Uçurtma Kulübü'nün Başkanı Halit Cebeci ise, "Bugün rüzgar biraz fazla ama olsun, umuyorum ki kazasız belasız güzel bir festival keyfi yaşatırız. Uçurtmalarımız büyük olduğu için sert rüzgarlarda bazen tehlike arz ediyor. Biraz fazla rüzgarlı da olsa, güneşli güzel bir gün. Hazırladığımız birbirinden ilginç uçurtmalarımızla gökyüzünü rengarenk yapıyoruz. Çeşmelilerin çok keyif alacağı iki gün yaşatacağımıza inanıyorum. Çeşmelilere de belediyemiz bin adet uçurtma dağıtıyor. Aslında bizler çocukları mutlu etmek istiyoruz. Bizler de uçurtmalarımızı uçurarak mutlu oluyoruz ama, çocukların yaşadığı mutluluğu görmek her şeye bedel. Umuyorum ki, belediyemiz bu festivali geleneksel hale getirir. Reisdere, rüzgarıyla ve bulunduğumuz alan itibariyle uçurtma uçurmak için çok uygun. Reisdere'nin önümüzdeki yıllarda daha büyük görsel şölenler yaşanacağı binlerce insanın buluşma yeri olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Çeşme Belediyesi'nin mahallelerden ücretsiz servislerle taşıdığı her yaştan Çeşmeli, günün geç saatlerine kadar uçurtmalarını uçurarak keyifli bir gün yaşadı. Festival, yarın akşam saatlerinde sona erecek.

Kaynak: dha