İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce organize edilen 'Çocuk İhmal ve İstismarı, Cinsel İstismar Farkındalık' konulu eğitim düzenlendi.Eğitime katılan ve konuşma yapan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Gülgün Nayman, çocuk ihmal ve istismarına yönelik farkındalığın artması için eğitimler düzenlediklerini belirterek, özellikle istismar vakalarıyla karşılaşması muhtemel çocuk polisi, jandarma, öğretmen ve sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak; Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) ile istismar vakalarını yakından takip ettiklerini belirtti.

''Tek merkezde yapılıyor''

Dr. Gülgün Nayman,"Çocukların cinsel sömürüsü ve istismarının hem ulusal hem de uluslararası düzeyde, özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerinin çocuklar ve failler tarafından artan kullanımı ile ilgili olarak endişe verici oranlara ulaştığı tespit edilmiştir. Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) sayesinde, cinsel istismara uğrama şüphesi altındaki mağdur çocukların, ifade alma, adli muayene ve diğer her türlü soruşturma işlemleri tek merkezde yapılmaktadır."dedi.

 Yılda yaklaşık 800 mağdur çocuğun merkezleri tarafından izlendiğini belirten ve veri güvenliğine dikkat çeken Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Bağ,çocuk İzlem Merkezi’nde 7 gün 24 saat esasına göre multi disipliner bir yaklaşım ile hizmet verildiğini belirterek, mağdur çocuklara ilişkin veri güvenliğininde sağlandığını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi