İstanbul ile İzmir arasındaki mesafeyi 8 saatten 3.5 saate düşüren 'İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Balıkesir kuzey ve batı kavşakları ile Akhisar-Saruhanlı kavşakları güzergahı (65 kilometrelik bölümü) dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katıldığı törenle açıldı. Törene Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekci ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Başkan Erdoğan burada yaptığı açıklamalarda bir müjde de verdi.
67 MİLYAR TL YATIRIM
Erdoğan 'İstanbul-İzmir arasını 8 saatten 3.5 saate indirecek İstanbul-İzmir otoyolu projemizi bu yıl bitiriyoruz. Bu müjdeyi de sizlere buradan vermiş olayım' dedi. Başkan Erdoğan, İzmir'i kuru kuruya sevmekle kalmayıp aynı zamanda cumhuriyet tarihinde görülmedik hizmetlerle de tanıştırdıklarına dikkati çekerek, AK Parti hükümetlerinde İzmir'e 67 milyar yatırım yapıldığını bildirdi. Şehre eğitimde 2 milyar liralık yatırım yapıldığını, 9 bin 687 yeni derslik, 3 üniversite ile 6 bin 330 kişi kapasiteli yükseköğrenim öğrenci yurtları açıldığını aktaran Erdoğan, 'Önümüzdeki birkaç yıl içinde İzmir, Urla ve Tire'de 14 bin 500 kişi kapasiteli 8 yükseköğrenim yurdu daha açıyoruz. Buca, Karabağlar, Ödemiş ve Torbalı gençlik merkezlerini, İzmir Halkapınar ile Kınık spor salonlarını buralara kazandırdık. İzmir'e ayrıca olimpik yüzme havuzu, Kemalpaşa ve Kınık'a da gençlik merkezleri yapmak için proje ve ihale çalışmalarımız sürüyor' diye konuştu.
8 SAATLİK YOL 3.5 SAATE İNİYOR
Çarpık ve çirkin yapılaşmaya son vereceğiz
Erdoğan, İzmir'in Karabağlar, Bornova ve Bergama ilçelerinin çirkin ve çarpık yapılaşmadan kurtulacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: '15'er bin seyirci kapasiteli Göztepe ve Alsancak stadyumlarının, Menderes gençlik merkezinin inşaatı sürüyor. Yıl sonuna kadar her iki stadımızın da inşaatını bitiriyoruz.
15 bin seyirci kapasiteli Karşıyaka Stadyumu'nu yapmak için tam 5 yıldır mücadele veriyoruz. Ayrıca artık ihtiyaca cevap vermeyen İzmir Atatürk Stadı'nın yerine dünyanın en modern tesislerinden biri olacak İzmir Atatürk Stadı'nı inşa edeceğiz. İzmir'in yeşil alanlarının büyüklüğünü 3 yılda 10 katına çıkarmak. Lağım sularının doğrudan akıtıldığı İzmir Körfezi tıpkı 1994 öncesinin Haliç'i gibi kokmayı sürdürüyor. İzmir buna layık mı? İşte bunu ancak biz çözeriz. Temizliği evelallah buraya layık olduğu gibi getiririz.' 
İZMİR BAYRAKLI ŞEHİR HASTANESİ TAMAMLANIYOR
İzmirli ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, yaşlılara, engellilere 4.6 milyar liralık sosyal yardım yapıldığını anlatan Erdoğan, yatak kapasitesi 2 bin 253'ü bulan 35'i hastanelerden oluşan 109 sağlık tesisini şehre kazandırdıklarını, 9 sağlık tesisinin yapımının da devam ettiğini aktardı. Erdoğan, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinin 2 bin 60 yatağıyla gelecek yılın ikinci yarısında hizmete gireceğini bildirdi. Türkiye'deki şehir hastanelerinin yer aldığı görüntüleri izleten Erdoğan, 'Bunlar bitirdiklerimiz, benzerini de buraya yapacağız. Bunları Avrupalı bile yapamıyor, Amerika'da bile yok ama bizde var.' dedi. İkinci şehir hastanesinin de bin 200 yataklı Tınaztepe Şehir Hastanesi olacağını, proje çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Erdoğan, Kiraz'a, Menemen'e, Güzelbahçe'ye, Seferihisar'a devlet hastaneleri yapılacağını kaydetti. 

Editör: Haber Merkezi