Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mamak'ta toplu açılış töreninde konuştu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sokak terörüyle Gezi'de, 17-25 Aralık'ta tankla tüfekle silahla 15 Temmuz'da başaramadıklarını şimdi kirli pazarlıklarla yapmaya çalışıyorlar. İnsani değerleini bir tarafa bıraktılar. 3-5 oy fazla oy almak için terör örgütlerinin siyasi uzantılarıyla pazarlığa oturdular. Türk siyaseti açısından, utanç verici kirli pazarlıklara şahit oluyoruz. CHP'de, Kandil'deki terör baronlarının sözü geçiyor. CHP, HDP bölücü terör örgütünün uzantısı. İYİ Parti-CHP malum zillet, illet ittifakı.

CHP Genel Başkanı'nın yakınları partinin bu savruluşuna isyan etmeye başladı. İmam-ı Gazzali Hazretleri, "Eğri ağacın doğru gölgesi olmaz" diyor. Bunların doğru bir işleri, milletin faydasına tek bir projeleri yok. Türkiye'ye kazandırdıkları tek bir eser yok. Bu başarısızlıklarını, yalanla, iftirayla, hakaretle örtmeye çalışıyorlar.

CHP ne demektir biliyor musunuz? CHP; çöp, çukur, çamur demektir. CHP; yoksulluk, yokluk demektir. CHP; hırsızlık, haksızlık demektir. CHP; kavga, hırs, kutuplaşma demektir. CHP; bakımsızlık, başarısızlık, beceriksizlik demektir. Allah bu milleti, yıkım ittikfakının eline düşmekten korusun. bunların elini 3 tane koyun verseniz, bunu bile beceremezler, kaybedip gelirler.

Biz tüm ülkeyi kalkındırmanın hayalini kuruyoruz. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri yapmanın mücadelesini veriyoruz. Türkiye'yi 3,5 kat büyüttük. 36 milyar dolarlık ihracatı, 168 milyar dolara çıkardık. Bakın IMF, biz göreve geldiğimizde IMF'ye 23,5 milyar dolar borç vardı. Biz, Mayıs 2013'te IMF'e olan bu borcu bitirdik. Şu an IMF'e borcumuz yok, ilişkimizi kestik.

Şehirlerimiz için hedefler belirledik, fizyon çizdik. Bugüne kadar mahçup olmadık. Ankara'nın en önemli projelerinden Başkentray'ı sizlerin hizmetine sunduk. Ankara'yı ve metroyu daha da uzatıyoruz. Ankara'yı toplam 15 kilometre uzatacağız. Böylece Mamak'a raylı sistemi getirmiş olacağız. 

Belediyecilik, AK Parti'nin işidir. Belediyecilik, gece gündüz çalışmayı gerektirir. Belediye Başkanı, şehrinin ilçesinin eminidir. Bay Kemal davalar açtı. Hepsini kaybetti. Şimdi beyefendi ödeyemiyormuş. bunun için, CHP milletvekilleri yargıdaki borçlarını ödeme sandıkları kurdular. Onlar buraya 5'er bin lira koyuyorlar. Buradan ödemeye çalışıyorlar.

Editör: Haber Merkezi