İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 10. Trabzon Tanıtım Günleri'nin açılışı yapıldı. Açılışa; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon milletvekilleri Salih Cora, ilçe belediye başkanları, kamu görevlileri, bürokratlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte Ortahisar Belediyesi'nin açtığı stant ziyaretçiler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.
"BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜME İMZA ATTIK"
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç standı ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'a belediyenin yapmış olduğu proje ve hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Bakan Turan'a 2014 yılında kurulan Ortahisar Belediyesi'nin kısa süre içinde hayata geçirdiği projelerle büyük dönüşüme imza attığını anlatan Başkan Genç, "Projelerimizi, eserlerimizi hayata geçirmek için çok yoğun gayret sarf ettik. Yaptığımız çalışmalarla Ortahisar'ımızı daha güzel bir görünüme kavuşturacağız. Hem yurtiçi hem de yurtdışı tanıtıma büyük bir önem veriyoruz. İlçemize her geçen yıl daha çok turist geliyor. Turizm gelirleri şehrimizin can simidi haline gelmiştir. Artan turizm yoğunluğunu karşılamak ve ilçemizi güzel bir görünüme kavuşturmak için birçok projeyi hayata geçirdik. Tünel Akvaryum, Tarih Müzesi, Ekopark, Pazarkapı Yaşam Alanı, Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi ve Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi gibi büyük çaplı projelerimiz var.  Bunlardan Tarih Müzesi ve Ekopark'ı hizmete açtık. Tünel Akvaryum'da ilk kazmayı vurduk... Pazarkapı Projemizi ise %60 oranında tamamladık. Tarihi İpekyolu Projemizin yakın zamanda avan projesinin ihalesini yapacağız. Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi bu ay sonunda bitecek ve hak sahiplerine teslim edilecek. Kurulduğumuz 2014 yılından bugüne kadar kısa süre içinde büyük bir dönüşüme, gelişime imza attık." diye konuştu. 
"TURİST SAYISI HER YIL ARTIYOR"
Ortahisar'ın tarihi eserleri, kültürü ve tabiat güzellikleriyle görülmeye, gezilmeye değer bir ilçe olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Mümkün olduğunca Ortahisar'ımızın değerlerini, kültürünü, sanatını, tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmaya gayret ediyoruz. Bu tanıtım faaliyetlerimiz sayesinde ilçemize gelen turist ve ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Tarihi yapıları, kültürü ve tabiat güzellikleriyle Ortahisar'ımız görülmeye, gezilmeye değer bir ilçe... Dolayısıyla tanıtım ve reklamcılık faaliyetlerine ciddi anlamda ve profesyonelce eğilmemiz lazım. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri bize bu konuda oldukça büyük imkânlar sunuyor. Bizde Ortahisar Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak bu fırsatı değerlendiriyoruz ve bütün vatandaşlarımızı ilçemizin güzelliklerini, kültürünü, sanatını tarihi eserlerini görmeye davet ediyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emeği geçen Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetimini bu güzel etkinlikten dolayı kutluyorum ve kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi.   Ortahisar Belediyesi standını ziyaret eden vatandaşlara içinde çeşitli hediyelerin ve Ortahisar'ı tanıtıcı materyallerin yer aldığı çantalar hediye ediliyor. Başkan Genç, Ortahisar standından sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve beraberindekilerle birlikte fuara katılan diğer ilçe belediyelerinin ve kurumların standını ziyaret etti. 

Editör: Haber Merkezi