TBMM’de görev yaptığı süre içinde her fırsatta kadınların siyaset ve yönetim kadrolarında daha etkin rol alması için çalışmalarda bulunan Köseoğlu, TBMM çatısı altında görev alan kadın milletvekili sayısının önemli bir orana ulaşmasına rağmen yerel yönetimlerde görev alan kadın sayısının az olduğunu öne sürdü. Köseoğlu yaptığı açıklamada “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde şu anda 596 milletvekili var. Bu milletvekillerinin yüzde 17,45’i yani 104’ü kadın milletvekilidir. Bu meclis açısından önemli bir orandır. Oysa 2000’li yıllarda meclisteki kadın milletvekili sayısı sadece 20 civarındaydı. Ülkemizdeki seçmen oranının yüzde 50,76’sının kadınlarımızdan oluştuğunu düşünürsek kadın sayımızın çok yetersiz olduğunu söyleblirim. Hangi siyasi parti olursa olsun yerel meclislere kadınlarımız var ile yok arasındadır. Yerel yönetimler hayatın kendisine dair kararların alındığı aslında "kadınların en iyi görev yapabileceği ve en duyarlı hizmet verebileceği yerlerdir."dedi.
KADIN BAŞKANLAR VE MECLİS ÜYELERİ ARTMALIDIR
Diğer siyasi partilerin AK Parti'yi örnek almaları gerektiğini açıklayan Köseoğlu, “Kadınları sırf aday göstermiş olmak için değil, seçilebilecekleri yerlerden aday gösterilmeleri gerekmektedir. AK Parti olarak kadın belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi arkadaşlarımızın sayısının artması öncelikli hedefimizdir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kadının siyasette var olmasını her zaman teşvik etmiş ve her üç adaydan birinin mutlaka kadın olacağı desteğini vermiştir. Aynı hassasiyetin diğer siyasi partiler tarafından da göz önünde tutulacağı ve sözde değil özde kadın haklarına sahip çıktıklarını görmeyi umut etmekteyiz.” diye konuştu.
KADINLAR YEREL YÖNETİMLERDE DE BAŞARILI OLACAKTIR
Köseoğlu, kadınların toplum içerisinde güçlerini ortaya koymalarının sadece kendilerine değil, hem ailelerine, hem de yaşadığı topluma büyük değer sağladığını dile getirerek, “Kadının olmadığı alan eksiktir. Kadın, yaratıldığı günden bugüne aileden başlayarak topluma yön veren varlıktır. Hem eş hem de anne olarak ailenin, düşünen bilen ve öğretenidir. Kadınlarımız toplumun huzurlu, mutlu ve sağlıklı temel taşlarıdır. Kadınlarımız çalışma ve iş hayatında da oldukça başarılı olmuş kendinden söz ettirmişlerdir. Bunun örneklerini çevremizde ve ülkemizde birçok alanda gururla görmekteyiz. Artık yerel yönetimlerde bu başarıyı sergilemenin zamanı gelmiştir. Yerel yönetimler insan dokunan kuruluşlardır. Ben özellikle Trabzon kadınına yerel yönetimlere talip olması noktasında çağrıda bulunuyorum." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi