MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenecek Ortakent-Yahşi Bahar Festivali'nde (OYFEST 2017) sualtı sportif Guinness Dünya Rekorunu deneyecek milli sporcu Bilge Çingigiray, deneme öncesinde son antrenmanını yaptı. TED Bodrum Koleji havuzunda 10 gündür çalışmalarını sürdüren Çingigiray, hedefinin sualtında yürüme rekorunu 40 metreden ileriye taşımak olduğunu söyledi.
Sualtı sporlarında 11 yıldır milli sporcu olarak yarışan Bilge Çingigiray, 20 Mayıs'ta gerçekleştireceği Guinness Sualtı Sportif Dünya Rekoru, kadınlar en uzun mesafe yürüme kategorisindeki denemesi için Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde son antrenmanını yaptı. TED Bodrum Koleji havuzunda 10 gündür çalışma yapan sporcu, son antrenmanında nefes egzersizleri, ağılıkla çalışmalar ve tek nefesle yürüme çalışmaları yaptı. Minik Kalplerle Elele Derneği'nin (MİKADER), İçerde Spor Rehabilitasyon Merkezi için topladığı bağış kampanyasına da dikkat çekmek için rekor denemesini gerçekleştiren Çingigiray, derneğin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptığı bir protokolle bağışların aktarılacağını belirtti.
Tekirdağ'da yaşayan 1 çocuk annesi milli sporcu 37 yaşındaki Bilge Çingigiray, "Bu yıl bir dünya rekoru organizasyonuyla fayda sağlamak istedik. MİKADER'İN İçerde Spor Rehabilitasyon Merkezi için başlattığı bağış kampanyasına dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Guinness dünya rekoru kıracağım. Bu rekorda belli bir ağırlıkla, su altında serbest dalış malzemeleri ile belli bir mesafe yürümeye çalışıyorsunuz. Kadınlar rekoru şu an 40 metre de ve benimki çok çok üzerinde. Erkekler rekorunu da kırmayı planlıyorum. Antrenmanlarda çok rahat geçiyorum. Rekor günü gerekli şartlar oluşursa gerçekleştireceğim. 82 metreyi geçmeyi deneyeceğim. Olmazsa da kadınlar rekorunu oldukça ileri taşıyacağım" dedi.
Çingigiray, "Kadınlarda nefes tutma (statik apnea) kategorisi sporcusu olduğunu belirten ve bu branştaki Türkiye Rekorunu 6 dakika 23 saniye elinde tuttuğunu belirterek, "Sualtında en uzun yürüme branşı benim branşıma göre çok farklı. Ama bu branş için ocak ayından bu yana çalışıyorum. Karada ve su antrenmanlarıyla çok sıkı çalıştım. Son 10 günlük çalışmalarımı burada rekor kıracağım havuzda gerçekleştirdim. Bugün ise son antrenmanımı yaptım. 20 Mayıs'ta saat 13.00-15.00 arasında rekor denememi gerçekleştireceğim" dedi.

Kaynak: dha