Diyarbakır'da, 24 Ocak 2001 tarihinde düzenlenen terör saldırısında 5 koruma polisi ile birlikte şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, şehadetinin 17'nci yıl dönümünde, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarının başında gözyaşları ve dualarla anılırken; anma törenine Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya İl Jandarma Komutanı Cengiz Yiğit, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, CHP Hendek İlçe Başkanı Reyhan Azak, şehit müdürün yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit emniyet müdürünün eşi Zerrin ile kızı Sezin Okkan, ablası Sebahat Arslan ve Gülsüm Özgen ile yakınları anma töreni sırasında gözyaşları döküp, dualar ederek şehit Emniyet Müdürü'nün kabrine aile adına 5 karanfil bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda gazi Nuri Çamur günün anısına şiir okudu. Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehit müdürün asayişi sağlama konusunda uyguladığı yöntemin Diyarbakır'da terörle mücadele konusunda büyük mesafeler alınmasını sağladığını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi