İzmir’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İzmir ve ilçelerinde seçilen  Belediye Başkanları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in daveti üzerine 30 ilçe  Belediye Başkanları ilk kez İzmir Tarihi Asansörde  toplandılar. CHP’li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, farklı programlarından dolayı katılmadı. AK Partili belediye başkanları ile Aliağa’nın MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar da, davete aynı gerekçelerle katılmadı. CHP’li belediye başkanları ile Tire Belediyesi’nin İYİ Partili Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, eşleri ile birlikte davete katıldı. Programda en dikkat çeken isimler ise Mehmet Ali Çalkaya ile Fatma Çalkaya çifti oldu. 31 Mart seçimlerinden önce belediye başkanı olarak bu tür davetlere katılan Mehmet Ali Çalkaya, bu kez başkan seçilen eşi Fatma Çalkaya ile birlikte programa geldi.

Tarihi Asansörde Belediye Başkanları Basına kapalı olarak yapıldı. Toplantının ardından Gazetecilere Basın açıklamasında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç  Soyer, "Güzel anıları paylaştık. Hakikaten güzel anılar, güzel espriler vardı. Başkanlar bunları paylaştı. Çok gururluyum. Bütün arkadaşlarım canla başla çalıştı, çok başarılı bir sonuç ortaya kondu. Kimisi rekorlar kırdı, kimisi mucizeler yarattı, ezberler bozuldu. Çok iyi sonuçlar alındı. Dolayısıyla bunu kutlamak istedik. O zor, yıpratıcı kampanya dönemini birlikte tekrar anıları anarak kutlamak istedik. O nedenle bir araya geldik ve çok güzel bir buluşma oldu” diye konuştu. Soyer, “İlçe belediye başkanlarının sizden talepleri oldu mu” sorusuna, “Talep faslı için daha erken, henüz talep yok. Sadece anıları paylaştık. Yaşanan güzellikler, çok çarpıcı anıları paylaştık, güzel bir buluşma oldu” dedi.

Ak Parti ve MHP Belediye Başkanları Katılmadılar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının daveti üzerine Tarihi Asansörde yapılan Toplantıya Ak Partili Belediye Başkanları ve MHP Belediye Başkanları yapılan toplantıya Davet edildi ama katılmadılar. Başkan Soyer, "Bundan sonra her ay periyodik olarak toplantılar yapılacak. Mayıs ayında Karabağlar’da, haziranda Çeşme, temmuzda Ödemiş, ağustosta Karaburun’da yapılacak. Her ay düzenli toplanacağız.” diye konuştu.

Soyer, “Bisikletle işe gidip gelecek misiniz” sorusuna da, “İzmir’de önce ev bulmam lazım. Seferihisar’dan gidiş geliş zor olur. Ama İzmir’de bulacağız galiba, az kaldı, Neptün (Soyer) Hanım ilgileniyor onunla. Önümüzdeki ay başlatacağız” sözleri ile açıklık getirdi. Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratik yapısında değişiklik yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, şu değerlendirmede bulundu:

"Bunu söylemek için çok erken, yani henüz bilgilendiriliyoruz. Şirketler, daireler, genel müdürlükler bilgilendiriyorlar. Onları henüz dinliyoruz, henüz yeni bir şey yapmak için çok erken."

Editör: Haber Merkezi