Gümüşhane’nin İnönü Mahallesi’nde, küçük müstakil bir evde yaşayan, Nazife Özdamar (65),  iki engelli çocuğu ile birlikte hayata tutunmaya gayret ediyor. Kızı Nezahat ve oğlu Fikret için gösterdiği özveri ile Özdamar,  anneliğin ne kadar yüce bir duygu olduğunu gösteriyor.

Yüzde yüz fiziksel ve zihinsel engelli çocukları Nezahat (45) ve Fikret’in (34) tüm ihtiyaçlarını karşılayan anne Nazife Özdamar, hiçbir bakım ve ihtiyaçlarını karşılayamayan iki çocuğuna gözü gibi bakıyor. Kendisi de 65 yaşında olan ve bu yaşına rağmen çocuklarını sırtında getirip götüren Özdamar, bir annenin sadece evlatlarına olan sevgisi ile nelere katlanabileceğinin kanıtı.

Çocuklarının ihtiyaçları karşılamak için takdire şayan bir mücadele veren Özdamar’ın en büyük sıkıntılarının biri de; oğlu Fikret’in son iki yıldır yutma problemi yaşaması. Özdamar, rahatsızlığı nedeniyle Fikret’i şırınga ya da biberon yardımıyla sıvı gıda vererek hayatta tutmaya çalışıyor. Bu zorluklara rağmen hiç üşenmeden çocuklarına bakan ve her geçen gün biraz daha güçsüz düşen anneyi düşündüren tek şey ise;“Ben ölürsem çocuklarıma ne olacak?” sorusu. Yaşı gereği kendi de bakıma muhtaç olan Özdamar, engelli çocuklarını mutlu etmek, onları hayatta tutabilmek için stresli ve ağır yükleri taşıyarak kendisini daima erteliyor. Eli öpülesi iki engelli çocuk annesi Nezahat Özdamar, 45 yılını onlar için harcadığı gibi geri kalan ömrünü de çocukları için yaşayacağını ifade ediyor.

Editör: Haber Merkezi