Kelkitlilerin uzun süredir beklediği projede nihayet musluklardan temiz su akmaya başlarken konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından 25 Haziran 2014 tarihinde ihale edilen projenin sonucunda ilçenin temiz suya kavuşturulduğunu söyledi.

İlk ihale sözleşmesinin 20Ağustos 2014 tarihinde imzalanıp 05 Eylül 2014 tarihinde işe başlandığını hatırlatan Yılmaz, “SUKAP kapsamında yapılan bu işin yüzde ellisi hibe yüzde ellisi ise Kelkit ve Köse Belediyeleri tarafından karşılanmıştır” dedi.

Belediyeler arasındaki dağılımın: yüzde doksan Kelkit Belediyesi yüzde on Köse Belediyesine ait olduğunu belirten Yılmaz, “Proje kapsamında Kelkit, Köse arasında 25 kilometre isale hattı döşenmiş 2015 yılı içerisinde bitirilmiştir. Ayrıca Kelkit ilçemizde yeni Hastanenin üst kısmında 1500 tonluk bir depo yılanlı tepesinde ise 500 tonluk bir deponun daha inşası bitirilmiştir. Ayrıca Köse ilçesi için 500 tonluk deponun da kaba inşaatı bitirilmiştir. 2016 yılında tesisin ana deposu olan 3 bin tonluk depo ve arıtma tesisinin ana binasını yapımı tamamlanmıştır. Ana bina genelde mekanik aksamla donanımlı olup beton aksamı kıs sürede bitecek duruma sahiptir” diye konuştu.

2015 yılında projenin uygulanması etaplarından en önemlisi olan Kelkit Köse arasındaki boruların döşeme işinde ve kamulaştırmaların tamamında belediye olarak yoğun çaba gösterdiklerini dile getiren Yılmaz, “Bu çabalarımız sonuç vermiş, yüklenici firmanın önü açılmıştır. Bu bağlamda 2017 yılı yaz ayında musluklarımızdan temiz su akacaktır demiştik ve Allah’ın izni ile bu sözümüzü yuttuk, temiz içme suyu ile vatandaşlarımızı buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Basınçlı su nedeni ile kısa süreli su kesintileri olabileceğini şimdiden ifade ederek sizlerin hoşgörüsüne sığınıyoruz” şeklinde konuştu.

Yılmaz sözlerini, “Bu vesile ile Kelkit’imizin İçme suyuna kavuşmasında projenin ilk gününden tamamlanmasına kadar desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Bürokratlarımıza, İller Bankası Genel Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadeleri ile tamamladı.

Editör: Haber Merkezi