Yeni parti sürecinin MHP Genel Merkezinin yürüttüğü politikalar nedeniyle başladığını belirten Canlı “Tabandan gelen dip dalga engellenmek istedi, ancak bu dalganın oluşturduğu enerji harekete geçti” dedi.

1 Kasım’dan sonra MHP’de tabanın talebi doğrultusunda bir değişim hareketinin başladığını ifade eden Canlı, “Biz de seçimden sonra teşkilâtları dolaştığımızda o günkü şartlarda teşkilâtları yüzde 100’üne yakın kesimi yoğun tepki gösteriyordu. Biz de o dönem yetkili kişi olarak onları teskin etmeye çalışıyorduk. Arkadaşlar lütfen sakin olun diye. Keşke o günkü söylenenleri bir kayda alsaydık. Tarihe tanıklık olurdu” diye konuştu.

DEĞİŞİM İSTEYENLER DIŞLANDI

1 Kasım’dan sonra partililerin değişimden yana tavır sergilediğini kaydeden Canlı “Tabandan gelen dip dalga maalesef değişik nedenlerden dolayı maalesef engellendi. Dip dalga engellenirse ne olur? O enerjinin önüne geçilirse ne olur? Bir şekilde harekete geçer. Sonuç olarak durum yeni partiye kadar geldi. Teşkilâtlarda değişim hareketi isteyen arkadaşlarımız dışlandı. Dünyanın hiçbir yerinde değişim isteyen, farklı düşünen, partinin geleceği hakkında olumlu bir şeyler söyleyen arkadaşlarımız öyle böyle yönetimden uzak tutuldu. Tutulmaya da devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İLERLEYEN SÜREÇTE BAKACAĞIZ

Yeni partinin kurulma sürecini de yine “dip dalga”ya bağlayan Canlı “Bugün de bir dip dalga var. Dip dalga hareketiyle insanların özlemle beklediği bir siyasî hareket var. Dolayısıyla bu çerçevede siyasî faaliyetler devam ediyor. Bu yeni partinin başarılı olacağına inanıyorum.” diye konuştu. Canlı kendisinin işleri dolayısıyla yeni parti çalışmalarında olamadığını da kaydederek “Şimdilik dışarıdan takip ediyorum. Ancak faaliyetleri doğru buluyorum. İlerleyen süreçler ne gösterir buna da bakacağız” biçiminde konuştu.

Editör: Haber Merkezi