Kelkit ve Şiran İlçelerinde üretimi yapılan şeker pancarı ile ilgili sevindirici haber, Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü resmi internet sayfasından paylaşıldı.

Resmi site üzerinden yapılan açıklamada İl Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane’de şeker pancarı üretiminin genel olarak Kelkit vadisinde yapıldığını belirterek 2017 yılı üretiminde kotanın yaklaşık iki katına çıkartıldığını ve 23 bin 500 ton olarak belirlendiğini söyledi.

Yapılan açıklamada şeker pancarı üretiminin Kelkit ve Şiran ilçelerimizde yoğun olarak yapıldığı kaydedilerek, “2016 yılında Kelkit ilçemizde şeker pancarı üretim kotası 2 bin dönüm alanda 10 bin ton iken 2017 yılında 3 bin 750 dönüm alanda 19 bin tona çıkarılmıştır. Şiran İlçemizde ise 950 dönüm alanda 4 bin 500 ton olarak belirlenmiştir” denildi.

Son yıllarda şeker pancarından elde edilen gelirin artması ile Gümüşhane’de ki şeker pancarı üretim alanlarında artış yaşandığı belirtilerek, “Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğünün illere uyguladığı kotadan dolayı üreticilerimiz mağduriyetlerini bildirmişlerdir. Yapılan çalışmalar neticesinde şeker pancarı kotamız artırılmış olup, Üreticilerimiz İlimiz genelinde toplam 23 bin 500 ton şeker pancarı satışı sağlanacaktır. İlimizde tarımsal hasılasının arttırılmasına önemli katkı sağlayacak olan Şeker pancarı kotasının artırılmasında desteklerini esirgemeyen başta Valimiz Sayın Okay Memiş olmak üzere Milletvekillerimiz Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Hacı Osman Akgül’e şeker pancarı üreticileri adına şükranlarımızı sunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi