Yaptığı ziyaretlerinde vatandaşların kendilerini coşkuyla karşıladıklarını kaydeden Ateş, "Bizim bol para harcanan, yemekli, şatafatlı, süslü ama ruhu olmayan toplantılarımız yok. Bizim Anadolu kokan, coşkulu buluşmalarımız, bir araya gelişlerimiz var.   Bizim buluşmalarımız da heyecan var, samimiyet var. vatandaşlarımızla sürekli bir araya geliyoruz. Köy meydanında, tarlada, yolda, iş yerinde, evinde vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Çok güzel karşılıyorlar bizleri. Hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah seçildiğimizde onlar için çalışacağız. Onların sesi olacağız. Söz verip de tutmayanlardan olmayacağız. Bir söz verdiysek, o sözü yerine getirmek için mücadele vereceğiz. Çünkü kültürümüzde söz önemlidir. Verilen sözler tutulmalıdır. Söz namustur. Bu nedenle biz asla aldatan olmayacağız. Halkımızla her zaman bir arada olacağız. Bize ulaşmak için engeller olmayacak. Seçilince de numaramız, adresimiz aynı olacak" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren Ateş, Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlu sürece değinerek; 24 Haziran seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

24 Haziran seçimlerinde vatandaşların önündeki iki yoldan birini seçeceğini ve yapılan seçimle ülkenin kaderini tayin edeceğini belirten Milletvekili Adayı Ateş, “24 Haziran, Türkiye’nin kaderinin belirleneceği son düzlüktür ve İYİ Parti, halkımızın tek umududur. Vatandaşlarımız; 24 Haziran’da ya bütün adaletsizliklere ‘Tamam’ diyecek ya da adaletsizliklerin katlanarak artmasına ‘Devam’ diyecek. Bu yüzden 24 Haziran, ülkemizin geleceği için son düzlüktür. Zaten milletimizin ‘Tamam’ diyeceğinden şüphem yok. Çünkü iktidarın koltuk hırsından nasibini alan vatandaşların sayısı, iktidardan beslenenlerin sayısını çoktan geçti. Vatandaşımız, demokrasiye susadı, adalete susadı. Ve tüm mazlumlara sahip çıkacak her görüşten vatandaşı kucaklayacak tek umut olarak İYİ Parti’yi görüyorlar” dedi.

EĞİTİM DE EĞİTİMCİ DE İYİ OLACAK!

İktidar partisinin özellikle 2005 yılından bu yana sürekli eğitim sistemini değiştirdiğini ve değişen her sistemin sistemsizliği getirdiğini kaydeden Ateş, şöyle konuştu: “Hem öğrenciler hem de eğitimciler, karamsarlığa sürüklendi. Her şeyi ben bilirim edasıyla davranan tek adam, eğitimi de katletmeyi başardı. Öğretmenleri yetkisizleştiren, öğrencileri belirsizliğe sürükleyen sistem değişiklikleri, eğitimi ayaklar altına aldı. Şimdi iktidarı performans kaygısı sarmış. Yok, efendim veli de öğrenci de öğretmene not verecekmiş. Öğretmeni bu kadar ucuz ve beceriksiz gösteren bu anlayış, gelecek nesillerden nasıl verim almayı düşünüyor, diye sormak lazım. Değişen her sistemle öğrencilerin hayatlarıyla oynayan bu anlayış, eğitime niye bu kadar köstek oluyor, diye düşünmek lazım. Milli bir eğitim modelini ortaya koymaktan aciz bir hükümet, sürdürülebilir ve faydalı eğitim programları ortaya koyamayınca eğitimdeki facianın sorumlusu olarak eğitimciyi gösteriyor. Ama inşallah İYİ Parti iktidarıyla sürdürülebilir ve kullanışlı bir eğitim sistemi, bir daha değiştirilmeksizin uygulamaya konulacak. Eğitim de eğitimci de iyi olacak.”

EKONOMİ DE ÇİFTÇİ DE İYİ OLACAK!

Çiftçiye; “Ananı da al da git” anlayışından çiftçinin sorunlarına kulak kabartan bir anlayışa geçmek için Türkiye’nin İYİ Parti’nin iktidarına ihtiyacı olduğunu vurgulayan İYİ Parti Milletvekili Adayı Ali Ateş, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi, vatandaşımızın ne kadar zor şartlarda geçinmeye çalıştığını çok iyi biliyor. Ve ilk projesi de kredi ve kredi kartından borç batağında olan düşük gelirlilerin borcunun silinmesi oldu. İYİ Parti’nin programında yer alan kalkınma hamleleriyle ne çiftçi ürettiğini ölü fiyata satacak ne de aracılar, karaborsacılar ve zam fırsatçıları gün yüzü görecek. Üretici de tüketici de kazanacak. Kendi milli ekonomimize ağırlık vereceğiz ve dövizin yükselmesi yatırımcıları kaçıramayacak. İktidarın yanlış politikalarıyla ülkemiz vergi cumhuriyetine döndü. Milletimiz, zamma alıştırıldı. Ama İYİ’lerin iktidarıyla zam kelimesinin yerini indirim kelimesi alacak. İyi bir iktidar, iyi bir yönetim demektir. İyi bir adalet, iyi bir demokrasi demektir. Demokrasinin etkin olduğu bir yerde de huzur, güven ve mutluluk olur. İYİ’lik olur” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi