AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av.Celalettin Köse, yayımladığı  mesajında şu sözlere yer verdi.; “Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz mübarek gecelerden olan Miraç Kandili’ne erişmenin huzuru ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. İnsanların kurtuluşuna vesile olan rahmet ve mağfiretine mazhar olunan ve huzur bulunulan, merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu ve Peygamber Efendimizin mucizelerinden biri olan Miraç; Peygamberimizin Cenab-ı Allah'ın yüksek huzuruna kabulü ve onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız yükselişidir.

Kandil geceleri, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği müstesna gecelerdir. Miraç Kandili, Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hikmet dolu yolculuğunu gerçekleştirdiği ve tüm insanlara Cenabı Hak’tan müjdelerle döndüğü ruhumuzu ve kalbimizi aydınlatan önemli bir gecedir. Bu önemli gecede, iyiliği, dostluğu, kardeşliği ve barışı yüceltecek eylemlerde bulunacağımıza yürekten inanıyorum.

Merhamet, şefkat ve yardımlaşma duygularının yoğunluk kazandığı kutlu zaman dilimlerinden olan Miraç Kandili, sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olacaktır. İnanıyorum ki Yüce Peygamberimiz şahsında tüm insanlığa açılan sınırsız bir yükseliş olan Miraç, unutulmaya yüz tutmuş hasletlerimizin tekrar canlanmasına, insanlarımızın birliğine, milletimizin huzuruna vesile olacaktır. Bu itibarla bu geceyi fırsat bilip hoşgörü ve kardeşlik hukukumuzu tesis etmeye, menfaat ve çekişmelerden uzak durmaya çaba göstermeliyiz. İyiliğin, yardımlaşmanın ve paylaşmanın olduğu yerde arınmanın ve manevi yücelmenin olacağını unutmayalım.Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimin  ve İslam âleminin mübarek Miraç Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor, bu müstesna gecenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” 

Editör: Haber Merkezi