Ardasa Siron Kebabı kaymakam ve belediye başkanının katılımıyla tanıtıldı

Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu Hüseyin Kalaycı, yaptığı çalışma sonrası “Ardasa Siron Kebabı”nı hayata geçirdi.

Ardasa Siron Kebabı kaymakam ve belediye başkanının katılımıyla tanıtıldı

Hayata geçirdiği yeni ürünü Torul Kalesi Tuğrulbey Otağı’nda tanıtan Kalaycı, Ardasa Siron Kebabı Projesinin 3 yıllık bir proje olduğunu söyledi.

Projenin tanıtımına katılan Torul Kaymakamı Hasan Hüseyin Alparslan, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ve kurum müdürlerine yaptığı sunumda, Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra dört yıllık bir bankada çalıştığını söyledi.

Bankacılık görevinden istifa ettikten sonra Bodrum’da restoran işlettiğini anlatan Kalaycı, şöyle konuştu: “Tesadüf evde kebap yaparken aklıma nasıl bir forma sokabilirim nasıl bir sunum yapabilirim diye bir fikir geldi. Şöyle bir eksikliği gördüm. Gümüşhane’mizin gezilecek çok güzel doğal güzellikleri var ama yemek olarak bir eksiğimiz vardı. Yani gelen misafirlerimize ne yiyelim sorumuza bir cevap bulamıyorduk. Ne yiyelim, neyi meşhur Gümüşhane’nin diye. İnsanlar sironu biliyorlar ama sironu sadece kahvaltılık olarak ya da başlangıç menülerine girebiliyordu. Ben de açıkçası bunu düşünerekten nasıl bir yemek yapabilirim diyerek kendimi amatörce evde hazırladım. Daha sonra bunu geliştirerek 2 yıl önce patentine başvurarak bu süreç devam etti.”

“Süleymaniye Mahallesi’nde de Sunum Yaptım”

Kalaycı, 2 yıl önce dönemin Valisi Okay Memiş ve kurum amirlerine bu konuda sunum yaptığını da hatırlatarak, şöyle dedi: “Hem tadımını yaptırdım hem de bununla alakalı projemi anlattım. O süreçte biraz sekteye uğradı benim bankada çalışıyor olmam nedeniyle çokta zaman ayıramadım. Ama bu sene tekrar farklı bir formda daha geliştirerek marka tescilini de Ardasa Siron Kebabı yaparak bu süreç gelişti. Bundaki amacım Gümüşhane’ye bir katkı sağlamak.Turizmin 3 saç ayağı var. Gezilecek görülecek yerler, konaklama ve lezzet kısmı. Artık turizm yöresel lezzet üzerine gelişiyor. Üniversitelerde yöresel lezzetlerin sunumu ile ilgili yeni bölümler açılıyor. Çok ciddi bir potansiyel var lezzet turizminde. Güneydoğu ‘da , Doğu Anadolu’da ve iç Anadolu bölgesinde farklı ürünler mevcut ama Gümüşhane’mizde bir eksik vardı bu konuda. İnşallah siron kebabı ve yanında farklı bir lezzeti yanında getirerek Gümüşhane’mizde ciddi bir gastronomi turizmini sağlamak istiyoruz. Bunu yaparken temel amacım buydu. Gümüşhane’nin ve Torul’un sahiplenmesi çok önemli . Çünkü bizim bir eksikliğimizdi bu. İnsanlar Torul’a gelip terasa çıkmışken siron kebabı yemesi veya bunu yemek için gelip farklı yerler ziyaret etmesi farklı destinasyonlar oluşturması. Buna hizmet ederse bu ürün ben çok mutlu olacağım.”

“Temel Amacım Turizmdi”

Temel amacının turizm olduğunu vurgulayan Kalaycı, “Benim bunu yaparken de temel amacım buydu. Tabii ki ticari olarak yola çıkıldı ama yöremiz ait bir yemek olacağı için hepimize gurur verecektir diye düşünüyorum. Ben bunu bir Gümüşhaneli, Torullu olarak çok istiyorum. Bunu şu anda Gümüşhane’nin gözbebeği Torul Cam terasta yapıyorum. Torul’da çok ciddi bir yerli ve yabancı turist sayısı var. Burayı seçmemizin nedeni zaten buydu. Şu an Belediye ile beraber çalışıyoruz.”

Kalaycı, yaptığı sunumdan sonra katılımcılara “Ardasa Siron Kebabı” ikram etti.

Nazan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER