Gümüşhane Üniversite Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK ile İl Sağlık Müdürü Dr. Engin PEHLİVAN’ın imzaladığı protokolle üniversite kampüsünde Üniversite Rektörlüğünce İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen binada aile sağlığı merkezi açılacak. Bu merkezde, kampüste öğrenim gören öğrenciler, akademisyenler ve aileleri, üniversite personeli, Bağlarbaşı Mahalle sakinleri yerinde ayaktan teşhis ve tedavi sağlandığı sağlık hizmeti alacak. Ayrıca insan sağlığının korunması, iyileştirilmesi, risk oluşturan faktörlerle mücadele edilmesi programları uygulanacaktır.

İl Sağlık Müdürü Dr. Engin PEHLİVAN yaptığı açıklamada; Üniversite Rektörlüğüyle koordineli çok güzel bir çalışmaya imza attıklarını, tarafımıza tahsis edilen binada A tipi modern bir aile sağlığı merkezi planladıklarını, bu merkezin onayının Sağlık Bakanlığından alındığını belirterek; birincil amacımız; üniversite kampüsünde  öğrenim gören öğrencilere, akademisyenlere ve ailelerine, üniversite personeline, Bağlarbaşı Mahalle sakinlerine yerinde koruyucu ve ayaktan  tedavi edici sağlık hizmeti sunmaktır dedi.

İkincil amacımız ise;  üniversite kampüsünde bulunan nüfusu kayıt altına almak, üniversitemizin yetkili kurullarınca koordineli bir çalışma yaparak bu ilin sağlık politikalarını yeniden planlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.    

Bu çalışmanın diğer önemli bir tarafı ise Gümüşhane Üniversitemizin şehirle bütünleşmesinin bir başka göstergesi olduğunu belirterek bu ve benzer çalışmalarda üniversitemizin tüm imkanlarını tarafımıza sağlanacağını bildiren üniversite Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK’ e teşekkür ediyorum dedi.

Editör: Haber Merkezi