Buluşmayı değerlendiren İYİ Parti Gümüşhane Milletvekili Adayı Ali Ateş, "Seçim beyannamesi, 16 yıllık AKP iktidarının yarattığı deformasyonun ilacı olacak. Türkiye yüzünü güneşe dönecek, güneş ortaya çıkınca ampul sönecek" dedi.

Ankara'daki coşkuya ortak olan İYİ Parti Gümüşhane Milletvekili Adayı Ali Ateş, seçim beyannamesini başlıklar halinde değerlendirdi.

Seçim beyannamesinin AKP İktidarlarının yarattığı 16 yıllık deformasyonu ortadan kaldıracak, Türkiye'yi kısa sürede düzlüğe çıkaracak yapıda olduğun belirten Ateş, "Parlamenter sisteme dönüş ve yeni anayasa için inisiyatif alınacak. Yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığına özel önem verilecek. Hedef en kısa sürede parlamenter sistemi tekrar hayata geçirmek. Seçim kanunları evrensel ölçülerde düzenlenip, seçim barajı yüzde 5'e indirilecek. Yurt dışında yaşayan vatandaşlara göre seçmen bölgeleri oluşturulacak. Bizim anlayışımızda devletin dini adalettir. Baskıcı anlayışla, hakların gasp edildiği bir düzen utanç düzenidir. Adil yargılama ilkesi hayata geçirilecek. Merkezi idare yeniden yapılandırılacak, hiçbir gurup veya örgütün yapılanmasına izin verilmeyecek. Sayıştay yeniden işler hala getirilecek. Atama ve terfilerde liyakat hâkim kılınacak. Bunu gözetmeyen yöneticilere amirlere yaptırım uygulanacak. Aynı şekilde mülakatla işe alım uygulamasına kesinlikle izin verilmeyecek. Devlet çalışanları arasında farklı bir uygulama İçinde olmaz. Hizmet statüleri yeniden düzenlenecek, maaş haksızlıkları ortadan kaldırılacak. Öğretmen ve polislerin ek ücretleri artırılacak. Performans sistemi gibi ucube bir duruma son verilecek'' dedi.

Editör: Haber Merkezi