Sanayi Sitesi Çalışanlarına  üretim ve üreticiye dair açıklamalarda bulunan DEMİR , konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“Ülkemizde 3.5 milyon işsiz var bunların birçoğunu üniversiteden mezun olan gençler oluşturuyor. Ülkemizde maalesef asgari ücret ile çalışan kardeşlerimiz geçinemez durumda. Bir ülkede asgari ücretli geçinemez halde ise o ülkede adil bir sistem yok demektir. Taşeron işçiler sorunu büyük, emekliler adil paylaşılmayan maaşlarla neredeyse ekmek alamaz hale geldi. Çiftçimiz, resmen tükenmiş, bunalmış ve mazot parası bulamayacak duruma gelmiş. Sanayicimiz, üreticimiz ülkemizi şahlandıracak olanlar onlardır, onlarda kilitlenmiş durumda. 

Saadet partisi kadroları her zaman üretimin, üreticinin yanında olmuştur. Ülkemizde bakkal dükkanını satmaya kalsanız 35 günde elden çıkaramazsınız. İktidarın üretime katkı sağlayan fabrikaları satma gerekçelerinden en önemlisi, “devlet fabrika yapmaz”, “devlet fabrika işletmez”. Peki stada gelince yapıyorsunuz, avm’ye gelince yapıyorsunuz. Devlet hayvancılık yapmaz diyorlar, bu gün Türkiye’nin en büyük ithalatçısı devlet. Uruguay’dan hayvan ithal ediliyor. 

Bu fabrikalar sadece bir fabrika değil! Üretici demek, üretim demek. Şeker demek. Hayvancılık demek. Tarım demek. Soluduğumuz hava demek. İşlediğimiz toprak demek. Bu mesele milli bir davadır, memlekete sahip çıkmaktır. Bu mücadele önemli. 

Bu zor günlerde biz karınca misali gücümüz nispetinde işçinin, fabrikaların, üretimin, üreticinin yanında olmaya çalıştık. Mücadelesine destek verdik. 24 Haziran’da bir seçim var. Şimdi sıra işçi kardeşlerimizde, yani sizlerde. İnşallah 24 Haziran’da karar vereceğiz. Fabrika satanlar mı kazanacak? Fabrikalar kuranlar mı? Bu kadar basit.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi