Partisinin 5.nci Olağan İl Gençlik Kolları Kongresine katılmak üzere Gümüşhane’ye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gümüşhanesporlu taraftarların aylardır süren yeni stad talebi ile ilgili müjdeyi verdi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in ve Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Arslan tarafından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a ,Gümüşhanesporlu taraftarların yoğun şekilde yeni stad talebinde bulunduğu istek ve şehrin yeni stada olan ihtiyacı iletildi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak , tünel tarafındaki tribünün yıkılarak , kale arkaları ile birlikte mevcut kapalı tribün ile birleştirilecek şekilde  dört tarafı tribün olan, tamamının üzeri kapalı yepyeni stadyum sözü verdi.

Bu konuda Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hemen  mevcut stadyumda bu yönde proje üretilerek Gençlik ve Spor Bakanlığına sunulması , stadyum inşaatı için Bakanlıktan gerekli ödeneğin alınarak inşaat sürecine mayıs ayı içerisnde başlanması bekleniyor. Mevcut stadyum inşaatında ilave tribün inşaatı sürmesi maçların oynanmasına engel olmayacak.

Bilindiği gibi daha önce de Fenerbahçenin maçlarını oynadığı Kadıköy Saraçoğlu stadyumunda da benzer yöntemle mevcut stad yenilenirken maçlar aynı stayumda oynanmaya devam etmişti.

Editör: Haber Merkezi