31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Hakkı Gündüz’ü Belediye Başkanı Ercan Çimen, Başkan Yardımcılığı görevine atadı. Başkan Çimen, Gündüz’e yeni görevinde başarılar diledi.

Hakkı Gündüz kimdir?

1963 yılında Gümüşhane Merkezde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gümüşhane’de tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İş İdaresi bölümü olmak üzere iki üniversite bitirdi.

1990 yılında Doğu Karadeniz Bölgesinin en büyük yumurta üretim tesisi olan Gümüş Tavukçuluk Limitet Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş hayatına başladı.

Siyasi hayatına 1996 yılında Refah Partisi’nde Yönetim Kurulu üyeliği ile başlayan Gündüz, daha sonra Fazilet partisinin kuruluşunda görev alarak Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu.

2001 yılında AK Parti Gümüşhane İl Teşkilatının kuruluşunda kurucu Yönetim Kurulu üyeliği görevini üstlenerek o günden sonra partinin her kademesinde görev yaptı.

15 Ocak 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühü ile AK Parti Gümüşhane İl Başkanı olarak atandı. 24 Ocak 2015 tarihinde 5. Olağan Kongrede tekrar İl Başkanı olarak seçildi. 31 Ağustos 2015 tarihinde 1 Kasım 2015 Milletvekilliği seçimleri için aday adayı olarak başvuruda bulundu.

Hali hazırda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Gündüz, 8 Nisan 2019 tarihinde Gümüşhane Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine başladı.

Gündüz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi