5-8 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak sınavlar sonucunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 67, Spor Yöneticiliği Bölümü birinci öğretime 54 ve ikinci öğretime 36 öğrenci alınacak. Sınavlar için ön kayıtlar 27 Ağustos’ta başlayacak.

Sınavlarda başarılı adaylar için kesin kayıt tarihleri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için 10-12 Eylül 2018, Spor Yöneticiliği Bölümü için ise 13-14 Eylül 2018 tarihleri olarak belerilendi.

Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrenciler için her zaman en iyisini ve en doğrusunu yapma gayreti içerisinde olduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek,  açıklamasını, “Fiziksel ve zihinsel sağlığın teminatı olarak kabul edilen beden eğitimi ve spor, sadece fiziki güç ile yapılan bir etkinlik değildir. Beden eğitimi ve spor, etik kurallara bağlı kalınarak aklın ve bilimin en üst düzeyde kullanılmasını gerektirir. Bu nedenle, beden eğitimi ve spor dalında eğitim ve hizmetler, alanında eğitim almış ve bilimsel temellere hâkim uzmanlarca verilmelidir. Zira sporun, ahlakla olan bağına dikkat çeken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa, ulusumuzun geleceği güvence altında olacaktır’ diyerek, bir ulusun gelişip, kalkınmasında gençlerin ahlaklı spor yapmasının önemine vurgu yapmıştır.

Ülkemizde ihtiyaç duyulan uzmanların yetiştirildiği kurumların başında Spor Bilimleri Fakülteleri veya Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları gelmektedir. Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, bireylerin fizyolojik ve psikolojik kapasitelerinin sporda en yüksek verim elde edebilmek için geliştirici teknikleri uygulayabilen, sağlıklı ve yaşam kalitesi yüksek bireylerden oluşturulmuş bir ülke vizyonunu temel alarak çağdaş, evrensel değerlere sahip olan, kazandığı bilgi ve becerileri uygulamaya yansıtabilen üstün nitelikli Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri, Antrenörler ve Spor Yöneticileri yetiştirmek amacındadır. Bu nedenle, spor bilimleri alanında dünya üniversiteleri ile rekabet eden öncü ve lider bir kurum olmayı hedeflemektedir. Bu hedeflere ulaşmak için bünyesinde açılan bölümlerin ihtiyaçlarını ve gereksinimlerini karşılayacak öğrenciler almak için her yıl ‘yetenek sınavı’ düzenlemektedir. Yüksekokulumuzda, 05-08 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak olan yetenek sınavımızda her yıl olduğu gibi bu yıl da nesnel değerlendirmelere imkân veren, elektronik ölçümlerin yapıldığı testler kullanılacaktır. İlgili tarihler arasında yapılacak olan sınava başvuru yapacak adayların, sınav ve kayıt koşullarına ilişkin uygulama esaslarının belirtildiği kılavuzu dikkatle okumaları, sınav sistemi hakkında bilgi sahibi olmalarını kolaylaştıracak ve başarılı olmalarına katkı sağlayacaktır. Üniversite ve Yüksek Okul olarak hedeflerimize ulaşabilme çabamızda değerli öğrencilerin aramıza katılması, gücümüze güç katacaktır. Gümüşhane Üniversitesi ailesinin bir üyesi olma yolunda gösterilecek olan tüm gayretleri takdir ediyor, özel yetenek sınavına girecek olan adaylara şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde tamamladı

Editör: Haber Merkezi