Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Şaban Sağlık’ın, katılımlarıyla gerçekleştirilen törende umutlarının genç nesiller olduğunu dile getiren Genç Memur-Sen İl Başkanı Sultan Akyazı şu açıklamalarda bulundu. “Varlığımızın en değerli hücresi size bağlanan umudun, size olan ihtiyacın en canhıraş feryadı içindedir. İçimizin yangını, İslam dünyasının yangını, sizin şifa ve hayat taşıyan Mesihi, nefesinizin ulaşmasını bekler. Geçici bir zaman için küfre verilen müddetin, ilahi vaadin tahakkuku size emanet olunmuştur, yakın gelecekte sizin ellerinizde son bulacaktır diye inanıyoruz. Kendi kendinizin kadrini iyi bilmelisiniz. Sözleriyle, kurucumuz yedi güzel adamdan birisi olan Sayın Mehmet Akif İnan hocamızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Ne mutlu bize ki bu bilinç ışığında, gençlik yardımı ile etrafımızı aydınlatacağız ve aydınlatmaya devam edeceğiz.  Bizler ve sizler okuyarak var olduğumuz sürece bu gibi güzel projelerimiz her zaman hayat bulacaktır.” Akyazı konuşmasının son bölümünde, programın düzenlenmesinde emeği geçen, Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek ve yönetimine, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seydi Doğan’a,  Memur-Sen İl Başkanı, Sağlık Sen İl Başkanı, Eğitim Bir-Sen Üniversite Temsilciliği, ADEM (Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet) Topluluğu’na ve bu davada kendilerine desteğini sunan gizli kahramanlara da teşekkürlerini sundu.

Bir Bilenle Bilge Nesil proje koordinatörü Genç Memur-Sen İl Başkan Vekili Önder Oğur, gençleri kitapla buluşturmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek yaptığı konuşmada şunları dile getirdi. “Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi ile gaflet uykusundan uyanıp; bağrından Fatihler, Yavuzlar, Abdülhamitler çıkaran bir neslin yüreğine dokunarak gençlerle bu medeniyet davamızı taçlandırmak istedik. Gayemiz hem genç nesillerekazandırmak hem de kendi öz değerlerine, kültürüne inancına sahip çıkan bir nesil için, çoktan alev almış fikriyat ateşini harlamaktı. Bu bağlamda ilimizde yer alan 9 ortaöğretim kurumunda, Bir Bilenle Bilge Nesil Projesini; atanmış değil gençlere rehber olan adanmış danışman öğretmenlerimizle yürüttük. Her okulda en az on öğrencimizle kitap okuma halkaları oluşturup onların hayal dünyalarına dokunduk. Burada sizin huzurlarınızda bizden yardımlarını esirgemedikleri ve can siperane gayretlerinden dolayı onları kutluyorum. Bir Bilenle bilge Nesil Projemizin saç ayağı öğretmen, öğrenci ve kitaptır. Ve biz biliyoruz ki en kıymetli faaliyetlerin başında gençlere kitap okuma etkinliği gelmektedir. Bu minvalde yedi güzel adamdan biri olan Rasim Özdengören’in ‘Gül Yetiştiren Adam’ adlı eserinin kompozisyon tahlilini yaptık. Öğrencilerimizle beraber yazarın kültürel yozlaşmaya karşı sessiz haykırışına şahit olduk. Bir Bilenle Bilge Nesil Projesinde genç dimağlara bir nebze ışık olabildiysek ne mutlu bize. Genç Memur-Sen olarak benzer projeleri hayata geçirmeye,gençleri kitapla buluşturmaya ve Hıl-ful-Fudul ruhunu onlara aşılamaya devam edeceğiz.” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından konuşmasına başlayan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Şaban Sağlık, Bu projenin ekseninde geleneksel dindar, milli bir nesil yetiştirme idealinin yetmişli yıllardan beri çok tutulduğuna dikkat çekti. Sağlık konuşmasında “Rasim Özdenören’in yedi güzel adamdan biri olarak “Gül Yetiştiren Adam” adlı eserinde bahsi geçen idealin edebi örnek vermektedir. Bu eserdeki kahramanların bizim yakın tarihimiz ile birebir örtüşmektedir. Bu hareketin asıl mimarı Necip Fazıl Kısakürek’tir. Kafilenin en önde gelen neferleri de Mehmet Akif İnan, Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt gibi isimlerdir.” Özellikle medeniyet tasavvurunun edebi ve insani inşasına dikkat çeken Sağlık, bu projenin öznesi olan edebi eseri ve yeni neslin önemsenmesi gerektiği söyleyerek “Bizler, davası Kudüs, Filistin, Myanmar, Doğu Türkistan ve Kafkaslar olanlarız. Mehmet Akif İnan büyüğümüz de işte bu amaçla hizmet etmişti, ömrünü bu dava uğruna vakfetti. Ben kendisini rahmetle minnetle şükranla anıyorum. Onun davasını, ismini yaşatan değerli arkadaşlarına da şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Sağlık’ın konuşmasının ardından programda kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler. Türk Telekom Fen Lisesinden Emirhan Kaya, Türk Telekom Fen Lisesinden Süleyman Kaan Tuğ, Türk Telekom Fen Lisesinden Yusuf Can Kaçır, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Nurseli Sütçü ve İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Öznur Güneş’e ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi