İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF’in)  faaliyetlerinden memnun olmayan Federasyon delege üyesi Gümüşhaneli Dernek Başkanları Federasyon Yönetiminin “ İstanbul’da Bulunan Gümüşhaneli İl İlçe ve Köy Dernekleri arasında Federasyon yöneyimi ayrıştırıcı üye dernekler arasında ötekileştirme ve ayrıştırıcı oluyor iddialarıyla Federasyonun başına İstanbul’da bulunan Gümüşhaneli Dernekleri İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonun çatısı altında toplayacak bir başkan arayışına girdiler.

İstanbul’da buluna Gümüşhane İl  ilçe ve Köy Dernek Başkanları  uzun zamandır yaptıkları istişare toplantıları sonucunda  önümüzdeki günlerde yapılması beklenen GÜDEF’in olağan üstü Kongresinde GÜDEF’in Eski Başkanlarından Vahit Olgun isminde  muta kıp kalarak kongrede Vahit Olgun’u  Federasyon Başkanı adayı göstermekte karar alındı.

İstanbul’da bulunan Gümüşhane Dernekler Federasyonu hizmetlerinden memnun kalmayan delegeler İstanbul GÜDEF’in İstanbul’da bulunan Gümüşhaneli Dernekleri birleştirici güç olarak değerlendirdikleri Vahit Olgun’un Federasyon Başkanı olması için gerekli çalışmalar ivedilikle yapıyoruz ”dediler.

Mevcut Başkanı Tahsin Söğüt Anında Haberler Haber  sitesine yaptığı açıklamada “Yapılacağımız Genel kurulumuzda  ben aday olmayacağım diyerek sözlerine şöyle devam etti. Salih bey ben Federasyon Başkanlığına aday olmayacağım ama Federasyonu da Çapulculara bırakmam diyerek sözlerini vurgularken Federasyon Başkanlığına seçilen kardeşimize de elimden gelen desteği vereceğim”  dedi. Bu açıklamanın ardında Tahsin Söğüt farklı bir aday mı çıkaracak merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi