Pektaş, beraberinde AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse ve parti yöneticileriyle birlikte 24 Haziran'da yapılacak olan seçim çalışmalarını sürdürdü.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Pektaş, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle birlikte koalisyonlar dönemi sona ereceğini söyledi.

Bundan sonra Türkiye'de iktidar olabilmek için yüze 50'nün üzerinde oy alınması gerektiğine dikkati çeken Pektaş, "Bunun faydası yüzde 50'nin üzerinde bir kitlenin desteğini almak güçlü bir yönetimi meydana getirir ve o yönetim çok daha hızlı karar alır. O yüzden biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ülkemizin kurtuluşu olarak görüyoruz." diye konuştu.

"Birbirine zıt siyasi partiler bir araya gelerek ittifak kurdular"

Pektaş, Türkiye'nin koalisyonlar döneminde çok çile çektiğinin altını çizerek, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in Ak Parti'nin Yenikapı mitingine katılarak destek vermesini çok anlamlı bulduğunu vurguladı.

Cumhur ittifakının milli birlik etrafında hareket eden ve aynı amacı güden siyasi hareketlerden oluştuğunu belirten Pektaş, şöyle devam etti:

"Ancak karşımızda da bir ittifak var. O ittifaka baktığınız zaman hiç birbiri ile benzemeyen tamamen birbirine zıt siyasi partiler bir araya gelerek ittifak kurdular. Bunları bir araya getiren zinde güçler var. Amerika’daki Avrupa’daki önde gelen medya kuruluşlarının yaptığı haberlere baktığın zaman onların nasıl bir araya getirildiği daha iyi anlaşılıyor.  Bu seçim Cumhur ittifakı ile karşıdaki Millet İttifakı'nın seçimi gibi gözükse de aslında perde gerisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile cumhurbaşkanımıza karşı olanlar, husumet besleyenler arasında olacak. Bizim milletimiz her şeyin farkında."

"24 Haziran'da onların başkentlerinde matem hakim olacak"

Bazı yabancı güçlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak yeniden seçilmesini engellemek için var güçleriyle çalıştıklarını savunan Pektaş, sözlerini şu şeklide tamamladı:

"Bizim rakibimiz sadece buradaki siyasi partiler değil, bunları bir araya getiren güçlerledir. Bizim bütün mücadelemiz onlarladır. Ama Allah'ın izniyle 24 Haziran'da onların başkentlerinde matem hakim olacak, hüzün hakim olacak. Başta Anadolu toprakları olmak üzere, bu milleti asırlarca kendilerine önder kabul etmiş bütün İslam coğrafyası, Orta Asya, Ortadoğu, Uzak Asya, Afrika'nın derinliklerine kadar milyonlarca insan sevinç gözyaşı dökecek. Bu seçimi bizim ve karşıdakilerin seçimi olarak göremeyiz. 24 Haziran seçimleri Türkiye'nin, Ortadoğu'nun kaderini ve hatta dünya siyasetini etkileyecek kadar önemli bir seçim olacak."

Editör: Haber Merkezi